Ο “Ερωτόκριτος” του Βιτσέντζου Κορνάρου, επιστρέφει στην Παιδική Σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων!
Η παράσταση που, παρά την απρόσμενη διακοπή, παρακολούθησαν την τελευταία θεατρική περίοδο πάνω από 50.000 μικροί και μεγάλοι θεατές, έρχεται να συναντήσει όσους δεν πρόλαβαν κι ακόμη περισσότερους!
Η σπουδαία αυτή ιστορία που μας χάρισε ο Β. Κορνάρος, θα μας ταξιδέψει για λίγο ακόμη στη λαϊκή μας παράδοση και σε εκείνες τις εποχές των ιπποτών και των ηρώων, τότε που όλα ήταν μεγάλα… και οι αγάπες και τα μίση και οι πόλεμοι και οι γιορτές…
Τι είναι όμως; Παραμύθι; Έργο θεατρικό; Κάποιοι το λένε ποίημα. Μυθιστόρημα το λένε κάποιοι άλλοι.
Τι σημασία έχει! Μια ιστορία είναι. Μια ιστορία σαν αυτές που λέγονταν παλιά.
Άκουσα να λένε πως κάποτε ένα κορίτσι αγάπησε ένα τραγούδι.
Άκουσα πως το πιο μεγάλο μυστικό, κατάφερε και κρύφτηκε στο πιο μικρό συρτάρι.
Άκουσα πως ο πιο καλός βασιλιάς του κόσμου έγινε ο πιο κακός.
Πόλεμος άκουσα πως έγινε και ταραχή. Έγινε μάχη!
Έγινε να ζωγραφιστεί σ’ ένα χαρτί η ίδια η αγάπη!
Πως ο Ρωτόκριτος αγάπησε τόσο την Αρετούσα,
πως τόσο πάλεψε γι’ αυτή, μα πως ως τώρα, άκουσα, κανείς δεν ξέρει αν βρέθηκαν μαζί.
Βρέθηκαν; Τα κατάφεραν; Ποιος ξέρει…
Η μοίρα άλλους ψηλά πετά κι άλλους στα βάθη φέρει…
Στον «Ερωτόκριτο» με αφορμή την ιστορία αγάπης δυο νέων, ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια των παιδιών μια ολόκληρη εποχή όπου κυριαρχούν μεγάλες αρετές, όπως η πίστη, η τιμή, η γενναιότητα αλλά και οι συμβάσεις, οι συγκρούσεις και τα στερεότυπα. Ξεδιπλώνεται ένας ολόκληρος κόσμος που καθορίζεται τόσο από τη μοίρα όσο και από την τόλμη, το θάρρος και την ισχυρή θέληση των ανθρώπων…
Στη δική μας εκδοχή, θα χαμογελάσουμε με την ταπεινότητα των ηρώων, θα γελάσουμε με τις γκάφες τους, θα συγκινηθούμε με την επιμονή τους για όσα αγαπούν, για όσα θέλουν να πετύχουν. Θα ανακατέψουμε το τότε και το σήμερα, τη γλώσσα εκείνη με τη γλώσσα τη δική μας και όλα αυτά θα τα ταιριάξουμε με μουσική τόση όση έχει και η ίδια η ποίηση του Β. Κορνάρου και κάνει αυτή την ιστορία να ακούγεται στ’ αυτιά μας σαν τραγούδι!
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Διασκευή για παιδιά – Σκηνοθεσία: Ελένη Βλάχου, Μουσική σύνθεση – Μουσική διδασκαλία – Ζωντανή εκτέλεση: Ηλίας Βαμβακούσης, Σκηνικά: Θάλεια Μέλισσα, Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα, Σχεδιασμός φωτισμών: Ελίζα Αλεξανδροπούλου, Κινησιολογία – Χορογραφία: Βρισηίδα Σολωμού, Βοηθός Σκηνοθέτη: Δημήτρης Καπαμάς, Ειδικές κατασκευές: Γιώργος Κωτσάκος, Ζωγράφος σκηνικών: Αμαλία Θεοδωροπούλου, Κατασκευή σκηνικού: Στέλιος Λαμπαδάριος, Ραφή Κοστουμιών: Ευαγγελία Τσιούνη, Φωτογραφίες – Βίντεο: Πάτροκλος Σκαφίδας, Γραφιστικά: Γιάννης Στύλος, Υπεύθυνος φωτισμών: Αργύρης Καλοπήτας, Υπεύθυνοι ήχου: Γιάννης Κολεβέντης, Γιώργος Κολεβέντης, Βοηθός οργάνωσης παραγωγής: Πόπη Τζινευράκη, Διεύθυνση – Οργάνωση παραγωγής: Εύη Κουρεμένου, Υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων: Μυρτώ Απαλοπούλου
ΔΙΑΝΟΜΗ (αλφαβητικά)
Αργυρώ Ανανιάδου, Κωνσταντίνος Γεωργαλής, Κωνσταντίνος Δαλαμάγκας,
Στέλιος Θεοδώρου-Γκλίναβος, Δημήτρης Μηλιώτης, Αλέξανδρος Σιάτρας, Χαρά Τζόκα.
Μουσικός επί σκηνής: Ηλίας Βαμβακούσης
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
Παραστάσεις (Από 31 Οκτωβρίου ως 5 Δεκεμβρίου)
Καθημερινές οργανωμένα για σχολεία στις 10:30
Κυριακές: 11:30 & 15:00
Εισιτήρια: 10 € γενική είσοδος, 8€ ομαδικό – μειωμένο
Το θέατρο θα εφαρμόσει με συνέπεια τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας και θα λειτουργήσει αυστηρά σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων σχετικά με την πληρότητα των χώρων.
Η Παιδική Σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου λειτουργεί ως αμιγής χώρος με πλήρως εμβολιασμένο προσωπικό. Για την είσοδο θεατών 12 ετών και πάνω απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης εξαμήνου καθώς και αποδεικτικό ταυτότητας. Για παιδιά κάτω των 12 ετών είναι απαραίτητη η βεβαίωση αρνητικού self-test 24ώρου με ευθύνη του γονέα ή κηδεμόνα. Για παιδιά κάτω των 4 ετών δεν απαιτείται self- test.
ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ – Λ. ΣΥΓΓΡΟΥ 143, 17121 ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ
Γραφείο Οργάνωσης Παιδικής Σκηνής: 210 9327356, 210 9327287 – Ταμείο: 210 9315600
Site: www.gialino.gr – Facebook: www.facebook.com/p.s.gialino
Email: grafeio.organosis@gialino.gr
Σχόλια για αυτό το άρθρο