Όσο ζεις μαθαίνεις! Ένα ποτ πουρί από παράξενα, περίεργα και πληροφορίες που δεν γνωρίζεις για πολλά, σημαντικά και ασήμαντα, όπως ότι:
-Η βασίλισσα Βικτωρία απαγόρευσε με νόμο την ομοφυλοφιλία των ανδρών, αλλά όχι και των γυναικών, διότι δεν πίστευε πως μπορεί να υπάρξει θηλυκή ομοφυλοφιλία. Άρα ο νόμος θα ήταν άχρηστος.
-Η γυναίκα που έχει εμφανιστεί στα περισσότερα εξώφυλλα του περιοδικού TIME (10 φορές) είναι η Παναγία.
-Η κάρτα του διάσημου γκάνγκστερ Αλ Καπόνε έγραφε πως είναι πωλητής επίπλων.
-Το πρώτο έγχρωμο ελληνικό σίριαλ ήταν η Εκάτη, με την Δέσποινα Νικολαϊδου και τον Γιώργο Μούτσιο, το 1979
-Η λέξη τουρισμός προέρχεται από την πρώτη μαζική επίσκεψη στην ιστορία: έγινε στην γαλλική περιοχή Tours.
-Η Νταϊάνα ήταν η πρώτη ‘’κοινή θνητή’’ ύστερα από 300 χρόνια που παντρεύτηκε διάδοχο του βρετανικού θρόνου.
-Η Παρασκευή και 13 θεωρείται άτυχη μέρα, γιατί την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου του 1307 ο Πάπας, σε συννενόηση με τον βασιλιά της Γαλλίας, εξέδωσε μυστική διαταγή θανάτωσης των Ναϊτών Ιπποτών.
-Στην Αρχαία Αίγυπτο αν κάποιος σκότωνε γάτα, τότε καταδικαζόταν σε θάνατο.
-Η μορφολογία των γουρουνιών είναι τέτοια ώστε είναι αδύνατον να κοιτάξουν ψηλά στον ουρανό.
-Μια κατσαρίδα μπορεί να ζήσει 9 μέρες χωρίς το κεφάλι της και τελικά πεθαίνει από ασιτία.
-Η Μαίρη Χρονοπούλου όταν έπαιξε στην ταινία Δάκρυα για την Ηλέκτρα, τη μάνα της Ζωής Λάσκαρη, ήταν μεγαλύτερή της μόνο 11 χρόνια
-Η Τζόαν Κόλινς ήταν 50 χρονών όταν το 1983 πόζαρε ημίγυμνη για το περιοδικό Playboy. Σημειωτέον ότι το εν λόγω τεύχος εξαντλήθηκε τάχιστα!
-Η τραγουδίστρια Λένα Γκόλμπερτ Φορντ, η οποία ερμήνευσε το τραγούδι Keep the home fires burning (κρατήστε τις φωτιές των σπιτιών αναμμένες), κάηκε μέσα στο σπίτι της.
-Κατά το Μεσαίωνα τα ζώα δικάζονταν ακόμη και με την ποινή του θανάτου. Το 1386 ένα γουρούνι καταδικάστηκε σε απαγχονισμό και αφού νωρίτερα του είχαν κόψει τα πόδια, με το αιτιολογικό της δολοφονίας ενός κοριτσιού. Πριν από την εκτέλεση είχαν ντύσει το γουρούνι με τα ρούχα του θύματος.
-Η Αλίκη Βουγιουκλάκη έχει παίξει σε τέσσερις ταινίες ως Λίζα (Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο, Η Λίζα και η άλλη, Χτυποκάρδια στο θρανίο, Η κόρη μου η σοσιαλίστρια), πέντε ως Αλίκη (Διακοπές στην Αίγινα, Μουσίτσα, Η Αλίκη στο ναυτικό, Αλίκη, Η Αλίκη δικτάτωρ), τέσσερις με όλες τις παραλλαγές του Κατερίνα/Καίτη/Κατερινιώ (Δόλωμα, Μοντέρνα Σταχτοπούτα, Το πιο λαμπρό αστέρι, Η νεράιδα και το παλικάρι), σε επτά ως Μαρία/Μαίρη/Μαρίτσα (Μαρία Πενταγιώτισσα, Ερωτικές ιστορίες, Ο Μιμήκος και η Μαίρη, Κλωτσοσκούφι, Ψεύτρα, Σοφερίνα, Η Μαρία της σιωπής), ενώ το αγαπημένο της όνομα -Μαρίνα- το είχε μόνο σε τρεις (Ταξίδι, Διπλοπεννιές, Η αγάπη μας)
-Λόγω κρουσμάτων κερδοφορίας από το 1950 και έκτοτε όλοι οι νικητές των Βραβείων Όσκαρ υπογράφουν συμβόλαιο, σύμφωνα με το οποίο τους απαγορεύεται να πουλήσουν το πολυπόθητο βραβείο.
-Το 1955 είναι η χρονιά των …αγαπητικών! Τρεις ελληνικές ταινίες γυρίζονται με το ίδιο θέμα. Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας έχει την τιμητική του. Ο ένας Αγαπητικός, με πρωταγωνιστές τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ και την Καίτη Λαμπροπούλου, είναι η πρώτη έγχρωμη ελληνική ταινία
-Μέχρι το 1840 τα προφυλακτικά κατασκευάζονταν από έντερα ζώων και κύστες ψαριών σε εργοστάσιο όπου δούλευαν μικρά κορίτσια.
Σχόλια για αυτό το άρθρο