Σας φαίνεται περίεργος ο τίτλος; Διαβάστε παρακάτω κι όλες οι απορίες σας, θα λυθούν. Επίσης, θα δείτε ένα σπάνιο ντοκουμέντο που αποκαλύπτει ότι σε κάποιες περιπτώσεις, η συνέπεια και η εργατικότητα, στο πέρασμα των χρόνων, ενισχύονται.
O αθλητισμός και το θέατρο, ήταν οι δύο μεγάλες αγάπες, από τότε που κατάλαβε τον εαυτό της. Και η ζωή της μοιραζόταν στα γήπεδα και στην επαφή της με την Τέχνη. Σαν αθλήτρια πέτυχε, αφού έφτασε και μέχρι την Εθνική ομάδα. Σαν ηθοποιός όμως;
Μιλάμε για την βολεϊμπολίστρια του ΖΑΟΝ, Λίντα Κονιόρδου, που είναι η μοναδική σήμερα Ελληνίδα αθλήτρια που συνδυάζει αθλητισμό και θέατρο, έστω και σαν φοιτήτρια. Η ίδια λέει:
“Εδώ και πέντε χρόνια παίζω βόλεϊ με τα χρώματα του πρωταθλητή ΖΑΟΝ. Η εξέλιξή μου στο δίχτυ, ήταν τέτοια, που έπαιξα αρκετές φορές και στην Εθνική ομάδα. Σήμερα είμαι 21 χρονών και σπουδάζω στο πρώτο έτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Θέλω να γίνω ηθοποιός, από μικρό κορίτσι έπαιρνα μέρος σε όλες τις θεατρικές εκδηλώσεις και συνήθως έκανα την κορυφαία του χορού, στις τραγωδίες. Δεν κρύβω τις προτιμήσεις μου προς την τραγωδία και θα ήθελα σαν ηθοποιός να παίζω μόνο στα έργα της αρχαίας θεατρικής μας παράδοσης. Αντιπαθώ το εμπορικό θέατρο, ονειρεύομαι να υποδυθώ σοβαρούς ρόλους“.
Η Λίντα όμως, η χαριτωμένη κοπέλα, εξακολουθεί να αγωνίζεται στον ΖΑΟΝ. Οι προπονήσεις της με την ομάδα της συνεχίζονται κανονικά, χωρίς να παραμελεί τα μαθήματά της, στην υποκριτική τέχνη.
Όπως λέει η ίδια: “Σταμάτησα την Εθνική ομάδα, γιατί δεν προλαβαίνω. Ωστόσο, πρέπει να βοηθήσω τον ΖΑΟΝ. Και έτσι περιορίζω την αθλητική μου δραστηριότητα μόνο στο σύλλογό μου...”
Όλα τα παραπάνω, τα διαβάσαμε σε ένα σπάνιο ντοκουμέντο από το περιοδικό Χαρούμενο Κορίτσι, στο τεύχος 99, ακριβώς 47 χρόνια πριν, Μάρτιο του 1975. Η Λίντα Κονιόρδου, η μόλις 21 έτους αθλήτρια και σπουδάστρια στη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, δεν είναι άλλη από την Λυδία Κονιόρδου που φέτος, κερδίζει τις εντυπώσεις με την ερμηνεία της ως “Μαργαρίτα Τυπάλδου” στη “Γη της ελιάς” ! Στα χρόνια που πέρασαν από τότε, η Λυδία Κονιόρδου τήρησε όσα είπε σε εκείνη την πρώτη της συνέντευξη, έγινε ηθοποιός, έπαιξε σπουδαίους ρόλους σε έργα του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου, πέρασε κι από την πολιτική ως Υπουργός Πολιτισμού, ενώ διέπρεψε όχι μόνο ως Κορυφαία του χορού σε πολλά έργα του αρχαίου δράματος, αλλά και ως πρωταγωνίστρια σε πολλές τραγωδίες. Με πολλή δουλειά και προσπάθεια, καταφέρνει πάντα να τελειοποιεί ό,τι αναλαμβάνει και να κερδίζει στο τέλος το χειροκρότημα όλων.
Το ντοκουμέντο από το περιοδικό “Χαρούμενο Κορίτσι”
Η Λυδία Κονιόδου στο ‘Α έτος Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, 1974-1975, ανάμεσα στους συμμαθητές της, οι οποίοι είναι οι: Έφη Θανοπούλου, Νίκος Νικολάου, Τζούλη Παναγιωτοπούλου, Γρηγόρης Βαλτινός, Γιάννης Βούρος, Στέλιος Σοφός, Άκης Φλωρεντής, Θάνος Σινόπουλος, Μαριαλένα Κάρμπουρη, Γεωργία Ζώη, Λίζα Βουγιουκλάκη.
Το 2015, σε εκδήλωση στο δημαρχείο Κηφισιάς, η Λυδία Κονιόρδου είχε τιμηθεί για την προσφορά της στην ομάδα στα γενέθλια των 50 ετών του συλλόγου. Ο Ζηρίνειος Αθλητικός Όμιλος Νεανίδων που έγραψε την ιστορία του ως ΖΑΟΝ, ιδρύεται στην Κηφισιά το 1962. Ήταν ο πρώτος, αμιγώς, γυναικείος αθλητικός όμιλος της πόλης. Στόχος της ίδρυσής του, η ανάπτυξη του βόλεϊ και η καλλιέργεια του ιδεώδους του αθλητισμού, για τις κοπέλες της Κηφισιάς και των γειτονικών Δήμων. Ως σήμερα ο ΖΑΟΝ έχει διαρκή παρουσία στο χώρο του βόλεϊ και όχι μόνο. Περισσότερα από 250 κορίτσια μετέχουν στα τμήματα του ομίλου γιατί το «ΟΝΟΜΑ ΖΑΟΝ» και η ποιότητα της αθλητικής εκπαίδευσης, που βασίζεται στην ιδεολογία του, έχει δημιουργήσει κλίμα εμπιστοσύνης στις οικογένειες, με σταθερό αποτέλεσμα την αθρόα προσέλευση παιδιών όλων των ηλικιών.
Σχόλια για αυτό το άρθρο