Τι θα φέρει η σημερινή έκλειψη ηλίου

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Από την/τον THE COSMIC TELEGRAM | 6 Ιανουαρίου 2019
NGS Picture Id:1500684
Αυτή η μερική Έκλειψη Ηλίου/ νέα Σελήνη επηρεάζει τα παρορμητικά ζώδια (Κριούς/Καρκίνους/Ζυγούς/Αιγόκερους) και κυρίως τους γεννημένους στα μέσα του δευτέρου δεκαημέρου, όπως και ωροσκόπους και πλανήτες σε αυτά τα ζώδια από 13ο έως και 17ο και μας ενθαρρύνει να εξετάσουμε τα θεμέλια της ζωής μας, τις βάσεις στις οποίες στηριζόμαστε. Ο Αιγόκερος έχει ως σύμβολο την αίγα: τα κατσίκια αναρριχώνται επιδέξια και τα συναντάμε στα πιο απόκρημνα μέρη οπότε ένας από τους πρωταρχικούς στόχους μας τώρα είναι να ανακαλύψουμε και να σκαρφαλώσουμε στο κατάλληλο για εμάς βουνό, δηλαδή να ανακαλύψουμε και να κινηθούμε προς τις φιλοδοξίες και τα ιδανικά της ψυχής μας.
Η Έκλειψη αυτή με τον Ήλιο και την Σελήνη κάνει σύνοδο με τον Κρόνο ενώ στον Αιγόκερω βρίσκονται επίσης ο Ερμής, ο Πλούτωνας (και ο Νότιος Δεσμός) δημιουργώντας ένα stellium, μια ομάδα δηλαδή πλανητών στο ίδιο ζώδιο που δίνει ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στα χαρακτηριστικά του ζωδίου που βρίσκονται.
Στη παραδοσιακή αστρολογία ο Κρόνος είναι γνωστός ως «κακεργέτης», ως βλαβερός και δύσκολος πλανήτης. Ακόμα και οι αρετές του δεν έχουν χαρά: αυτοέλεγχος, λιτότητα, προφύλαξη ενώ η σκοτεινή του πλευρά είναι ιδιαίτερα δυσάρεστη αφού στο κέντρο της έχει το φόβο. Δεν διαθέτει ούτε τη γοητεία των άλλων αργών πλανητών, ούτε κάτι ανθρώπινο όπως οι προσωπικοί πλανήτες. Φέρνει περιορισμούς, απογοήτευση, σκληρή δουλειά, αυταπάρνηση. Ακόμα και η φωτεινή του πλευρά συνδέεται με την ωριμότητα και την αυτοπειθαρχία κάποιου που παίρνει τη ζωή πολύ στα σοβαρά. Με λίγα λόγια για να κερδίσουμε τον εαυτό μας χρειάζεται να πιεστούμε από περιστάσεις δύσκολες και επώδυνες.
Έτσι ο Αιγόκερως και ο Κρόνος βαραίνουν αυτή την Έκλειψη, την κάνουν σοβαρή, συντηρητική, με σαφή όρια και περιορισμούς αλλά επίσης ενεργοποιεί την ψυχική δύναμη, την αποφασιστικότητα, την ανάληψη ευθύνης και τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε κάτι με παρόν και μέλλον. Αυτή η Έκλειψη μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο αναγνώρισης, ή της αίσθησης ότι βρίσκεσαι στο σωστό δρόμο σύμφωνα με τους στόχους και τις φιλοδοξίες σου, ή προσφέρει την απαραίτητη διαύγεια ως προς τις επιδιώξεις σου. Εντάξει. Είπαμε ότι τίποτα δεν προσφέρεται από τον Κρόνο χωρίς ιδρώτα, προσπάθεια, αμφιβολίες, αγωνία και εμπόδια όμως ό,τι δημιουργείται υπό τον Κρόνο- και τώρα μπορείς να βάλλεις τις βάσεις, να ξεκινήσεις, να δρομολογήσεις, να σταθεροποιήσεις κάτι- έχει γερά θεμέλια, ανθεκτικότητα και διάρκεια.
Ξανά: Ο Κρόνος δεν μαθαίνει τη ζωή διαβάζοντας, ζητώντας συμβουλές, με ταινίες ή με προσευχές, με δανεική γνώση ή με διαλογισμό. Ο Κρόνος μαθαίνει με τον δύσκολο τρόπο. Η εμπειρία δεν μπορεί να μεταδοθεί κι αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται να μάθει ο καθένας μόνος του όσα του είναι χρήσιμα και απαραίτητα για να προχωρήσει και να εξελιχθεί. Έτσι και μάθεις- επειδή απέκτησες τη γνώση με αίμα και ιδρώτα δεν ξεχνάς ποτέ- η γνώση καταγράφεται ώστε να μην επαναληφθεί ο ίδιος δύσκολος δρόμος.
Όσο για το εξάγωνο της Έκλειψης με τον Ποσειδώνα της ενσυναίσθησης, της συμπόνιας, της δεκτικότητας και του ιδεαλισμού φέρνει κατανόηση στις σχέσεις αποφεύγοντας την επίκριση ή την κριτική. Ο Ποσειδώνας αυξάνει την συμπάθεια προς τους άλλους κι αυτό σημαίνει ότι είμαστε ευαίσθητοι στα αισθήματα και τις ανάγκες των άλλων. Ανακαλύπτουμε το βάθος των αισθημάτων μαζί με την ικανότητα να κατανοούμε και να συγχωρούμε που ποτέ δεν ξέραμε ότι διαθέτουμε σε τέτοια έκταση.
Αυτή η Έκλειψη Ηλίου μάς υπενθυμίζει ότι «ένα συμπέρασμα που βγαίνει από τους μύθους είναι ότι στο βάθος της αβύσσου υπάρχει η φωνή της σωτηρίας. Στις πιο μαύρες στιγμές μας έρχεται το πραγματικό μήνυμα της μεταμόρφωσής μας. Στην πιο σκοτεινή στιγμή μας έρχεται το φως» – Τζόζεφ Κάμπελ.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *