Ετοιμάζεται το μεγαλύτερο μουσείο του κόσμου

Από την/τον Νίκος Μουρατίδης | 6 Αυγούστου 2018

 

March 25, 2018 - Giza, Egypt- The colossus of Ramses II was moved from downtown Cairo to the GEM site in 2006, and in January 2018 was transfered to its final resting place, in the atrium of the Grand Egyptian Museum. (Dana Smillie for CNN)

Η καημένη η Αίγυπτος τα τελευταία χρόνια δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι. Μια τόσο ωραία χώρα και με τέτοιο πολιτισμό, μαστίζεται από εμφυλίους, τρομοκρατία, βόμβες, δολοφονίες τουριστών κλπ. κλπ. Η τουριστική τους κίνηση έχει καταβαραθρωθεί και τα δισεκατομμύρια δολάρια που εισέπρατταν κάθε χρόνο από τον τουρισμό δεν υπάρχουν πια.
Κάθε λίγο και λιγάκι, προσπαθούν με μερικές νέες υποτίθεται ανασκαφές και με νέα υποτίθεται ευρήματα να προξενήσουν και πάλι το ενδιαφέρον, αλλά μάταια. Καταλαβαίνουν οι πάντες ότι δεν υπάρχουν ούτε μούμιες, ούτε νέα ευρήματα. Το Αιγυπτιακό κράτος λοιπόν, κάνει την κίνηση «ματ» και αφήνει άφωνο τον πλανήτη. Ετοιμάζουν το μεγαλύτερο μουσείο του κόσμου.

Grand-Egyptian-Museum-statue

Έτοιμο το 2020

Το αργότερο, σε δύο χρόνια από σήμερα, μέσα στο 2020, το νέο τεράστιο Αρχαιολογικό Μουσείο της Γκίζας του Καΐρου, το μεγαλύτερο μουσείο στον κόσμο, θα υποδεχτεί τους πρώτους επισκέπτες του. Πρόσφατα τις εργασίες επισκέφτηκαν ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός με όλη την ηγεσία της χώρας και με πλήθος δημοσιογράφων από όλο τον κόσμο.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της αιγυπτιακής Προεδρίας, τα εγκαίνια του νέου Μουσείου που θα…

Η συνέχεια εδώ   https://bit.ly/2LwjUiA

om

Νίκος Μουρατίδης

Νίκος Μουρατίδης

Ο Νίκος Μουρατίδης γεννήθηκε στην Νίκαια του Πειραιά. Σπούδασε κινηματογράφο στη σχολή Σταυράκου, αλλά ασχολήθηκε με τη μουσική, είτε εργαζόμενος σε εταιρίες δίσκων, είτε στο ραδιόφωνο είτε δημοσιογραφικά. Έχει γράψει διάφορα σενάρια για τηλεοπτικές εκπομπές, όπως το Μάνα είναι μόνο μία, το Αθήνα –Θεσσαλονίκη και το Παππούδες εν δράσει [βραβείο καλύτερου σεναρίου 2001] κ.α. Έχει συμμετάσχει σε τηλεοπτικά μουσικά talent show και έχει εκδώσει 6 βιβλία. Τον τελευταίο χρόνο τον διαβάζουμε στο www.nikosonline.gr Για περισσότερα στο: www.nikosmouratidis.gr

ΕΝΑ ΣΧΟΛΙ0

  1. betty

    2018/08/06 στις 9:58

    Τι εντυπωσιακό!!

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *