Για πρώτη φορά στην τηλεόραση! Νύφη κουράγιο: Η Ζωή Λάσκαρη στην τελευταία θεατρική της παράσταση

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 10 Αυγούστου 2018

0000000

Στις 18 Αυγούστου συμπληρώνεται ένας χρόνος που η αγαπημένη μας Ζωή Λάσκαρη δεν βρίσκεται ως φυσική παρουσία ανάμεσά μας. Ο Αντ1 για να τιμήσει τη μέρα αυτή, θα προβάλει σε Α’ τηλεοπτική μετάδοση την τελευταία θεατρική παράσταση με την αξέχαστη σπουδαία πρωταγωνίστρια του θεάτρου και του κινηματογράφου.  Η κωμωδία Νύφη κουράγιο που έγραψε και σκηνοθέτησε ο Νίκος Μουτσινάς κι ανέβηκε για δύο χρόνια στον Πολυχώρο Αθηναΐς, στη Θεατρική Σκηνή Ζωή Λάσκαρη θα μεταδοθεί από τον Αντ1 το Σάββατο 18 Αυγούστου στις 23:30. Με το έργο Νύφη κουράγιο η Ζωή Λάσκαρη επέστρεψε στην κωμωδία, έχοντας συνεργαστεί με μερικούς από τους σπουδαιότερους ανθρώπους του θεάτρου και έχοντας αφιερώσει 31 χρόνια στο ρεπερτόριο, με έργα δύσκολα που κέρδισαν κοινό και κριτικούς.

DSC_29581-1024x636

Δίπλα της η Ζωή Λάσκαρη είχε την κόρη της Μαρία Ελένη Λυκουρέζου και μαζί συνυπήρξαν στο θεατρικό σανίδι για πρώτη φορά. Τη δεύτερη σεζόν έγινε αντικάσταση και το ρόλο της ανέλαβε η Σύνθια Μπατσή. Ο Αντ1 θα προβάλει την παράσταση της πρώτης χρονιάς. Εκτός από την Ζωή Λάσκαρη και την Μαρία Ελένη Λυκουρέζου παίζουν η Βίβιαν Κοντομάρη, ο Βασίλης Μτηπαξεβάνης, ο Κωνσταντίνος Ζαμπάρας, η Σύνθια Μπατσή και ο Δημήτρης Τσέλιος.

αααααα

Ευκαιρία να ξαναθυμηθούμε όσοι είχαμε δει την παράσταση αλλά και όσοι δεν πρόλαβαν να τη δουν τότε στο θέατρο, την Ζωή Λάσκαρη στο έργο που έμελλε να είναι το ” κύκνειο άσμα” και να την χειροκροτήσουμε έστω και μέσα από τη μικρή οθόνη...

IMG_0764-1024x685

Μια νύφη, μια πεθερά και η προαιώνια σύγκρουσή τους. Η ιστορία μιας μάνας που διεκδικεί συνεχώς το γιο της, που απορρίπτει μετά βδελυγμίας κάθε σύντροφό του, που μάχεται πεισματικά όποιο ον τολμήσει να διεκδικήσει την προσοχή και την αγάπη του. Στο ρόλο της «βιτριολικής» πεθεράς η Ζωή Λάσκαρη που βασανίζει μια αθώα νύφη, την Μαρία-Ελένη Λυκουρέζου. Ο Νίκος Μουτσινάς γράφει, σκηνοθετεί, καθοδηγεί ευρηματικά και συντονίζει με κέφι μια ξεκαρδιστική κωμωδία.

Διαβάστε εδώ κριτική της παράστασης

aaaaa

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *