Εγκαίνια της έκθεσης της Ιωάννας Ευθυμίου με τίτλο ” Οι θησαυροί μου “

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 17 Δεκεμβρίου 2017

Ιωάννα Ευθυμίου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της νέας ατομικής έκθεσης της ζωγράφου Ιωάννας Ευθυμίου με τίτλο  ” Οι θησαυροί μου “, στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή στην Κηφισιά .

Ιωάννα Ευθυμίου , Βούλα Σαραντάρη

Ιωάννα Ευθυμίου, Βούλα Σαραντάρη

Νικόλ Κέσσαρη , Ιωάννης Μαρωνίτης

Πλήθος κόσμου προσήλθε στα εγκαίνια της έκθεσης θαυμάζοντας τα έργα της που αντικατοπτρίζουν τη σύγχρονη Ελλάδα και έχουν ως θέμα τους ” κλεμμένους ” αρχαιοελληνικούς θησαυρούς που βρίσκονται σε ξένα χέρια και ζητούν άμεσα τον επαναπατρισμό τους. Η διεκδίκηση των Ελληνικών γλυπτών ως μήνυμα στα έργα της Ιωάννας Ευθυμίου φαίνεται ξεκάθαρα.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων. Ο Πρόεδρός της  Ιωάννης Μαρωνίτης τίμησε τη ζωγράφο βραβεύοντας τη με έπαινο  για την προσφορά της στην Τέχνη & τον Πολιτισμό στην εκθεσή της με τίτλο ” Οι θησαυροί μου ” ενώ το παρών στην έκθεση έδωσε και ο Γ.Γ. της Παγκόσμιας Επιτροπής για την επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα, Γιώργος Βάρδας .

Η ζωγράφος Ιωάννα Ευθυμίου είναι μία διεθνώς καταξιωμένη καλλιτέχνης που τα έργα της ανήκουν σε δημόσιες & ιδιωτικές συλλογές σε όλο τον κόσμο. Το 2017 κέρδισε το Διεθνή τίτλο της ” Royal Artist “.

Κωσταντίνα Παπαιωάννου , Μαρία Ζωγράφου , Βάσω Σαρρή

Κωσταντίνα Παπαιωάννου , Μαρία Ζωγράφου , Βάσω Σαρρή

Μαρίνα Καρρά , Κατερίνα Θεοδωρακοπούλου

Μαρίνα Καρρά , Κατερίνα Θεοδωρακοπούλου

Σοφία Λιβανίου , Άντζελα Ντόκου

Σοφία Λιβανίου, Άντζελα Ντόκου

Τζέλα Βικτωράτου , Γιώργος Γεωργιάδης

Τζέλα Βικτωράτου, Γιώργος Γεωργιάδης

Κωνσταντίνα Παπαιωάννου , Βάσω Σαρρή

Κωνσταντίνα Παπαιωάννου, Βάσω Σαρρή

Ιωάννα Ευθυμίου , Άντζελα Ντόκου

Ιωάννα Ευθυμίου, Άντζελα Ντόκου

Ζωή Δενέρου , Ιωάννα Ευθυμιου

Ζωή Δενέρου , Ιωάννα Ευθυμίου

 

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *