Πώς θα μεγαλώσετε παιδιά με χιούμορ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Από την/τον mother.gr | 18 Νοεμβρίου 2018

maxresdefault

Κάθε γονιός θα ήθελε να καλλιεργήσει από νωρίς το χιούμορ στο παιδί του. Ελάτε να δούμε πώς αντιλαμβάνεται το χιούμορ και πώς μπορείτε να το εντάξετε στην καθημερινότητά του μέσα από διάφορες δραστηριότητες.

-Η καθημερινότητα ενός παιδιού βασίζεται στην επαναλαμβανόμενη αλληλουχία γεγονότων και σε συγκεκριμένους ρόλους που παίζουν όλα τα αντικείμενα στο σπίτι. Οτιδήποτε λοιπόν παρεκκλίνει με περίεργο τρόπο από τα συνηθισμένα, μπορεί να προκαλέσει γέλιο στο παιδί. Θα το διαπιστώσετε αν, για παράδειγμα, «δανείσετε» τη φωνή σας στο αρκουδάκι του χωρίς να το αντιληφθεί.

pegasus_LARGE_t_1581_106196077

-Όταν αρχίσει να μιλάει, θα παρατηρήσετε ότι επαναλαμβάνει κάποια πράγματα που έχετε πει κατά καιρούς και του φάνηκαν αστεία, ακόμα και αν στην πραγματικότητα δεν είναι.

-Ένα κλασικό αστείο που αρέσκονται να κάνουν στους γονείς τους αρκετά παιδάκια, είναι να κρύβονται κάτω από τα σκεπάσματα ή πίσω από ένα έπιπλο και να εμφανίζονται απρόσμενα για να σας πιάσουν απροετοίμαστους.

-Δημιουργήστε μαζί με το παιδί αστεία τραγούδια, αποτελούμενα από λέξεις δικής του έμπνευσης και στο τέλος τραγουδήστε τα μαζί. Είναι σίγουρο ότι το παιδί θα ξεκαρδιστεί στα γέλια με όλες αυτές τις ανύπαρκτες και αστείες λέξεις.

140211-shirley-temple-obit-730a_614a92ffa7a54f077c9d510271a85fd7

-Παίξτε κυνηγητό, λίγο διαφορετικό από το συνηθισμένο. Προσποιηθείτε δηλαδή ότι δεν μπορείτε να το πιάσετε, παρά τις απέλπιδες προσπάθειές σας. Όσο πιο παραστατικοί γίνετε, τόσο περισσότερο θα γελάσει.

-Τέλος, πολύ αστεία θα βρει το παιδί τα παραμορφωμένα χαρακτηριστικά του προσώπου σας μέσα από το μεγεθυντικό φακό.

Αυτές είναι κάποιες ενδεικτικές δραστηριότητες με τις οποίες μπορείτε να καλλιεργήσετε το χιούμορ στο παιδί και ταυτόχρονα να περάσετε καλά μαζί του. Από εκεί και πέρα, είναι στο χέρι σας να αυτοσχεδιάσετε και να εμπνευστείτε πολλές περισσότερες, προσαρμοσμένες στην ηλικία και τα ενδιαφέροντα του παιδιού σας.

πηγή

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *