Όταν πηγαίναμε μαζί σχολείο….

Από την/τον Νίκος Μουρατίδης | 11 Σεπτεμβρίου 2018

li

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η σχολική χρονιά άρχισε. Πρώτη μέρα αγιασμός, δεύτερη μέρα τοποθέτηση στις τάξεις… και άντε με το καλό ξεκινάμε. Ελάχιστα είναι τα παιδιά που ξέρουν από το σπίτι τους ότι η γνώση είναι δύναμη. Ό,τι μαθαίνουμε στα σχολικά μας χρόνια μένει βαθιά ριζωμένο για πάντα.

Και δεν χρειάζεται να παίρνουμε την γνώση μόνο από τα άθλια- τις περισσότερες φορές – σχολικά βιβλία, καλό θα είναι να ανατρέχουμε και σε άλλες πηγές, που στις μέρες μας δόξα το Θεώ, είναι το μόνο εύκολο. Για να «γιορτάσουμε» τη νέα σχολική χρονιά σκέφτηκα να ανατρέξουμε στο παρελθόν και να δούμε κάποια πολύ γνωστά μας πρόσωπα πως ήταν παιδάκια, πως ήταν στην εφηβεία… τότε που τραγουδάγαμε το … «Όταν πηγαίναμε μαζί σχολείο»….

Vougiouklaki_M

Και πρέπει να ξέρετε, ότι τα κορίτσια τις παλιές εποχές ήταν υποχρεωμένα να φορούν ποδιά. Μετά η ποδιά καταργήθηκε, και τώρα τα κορίτσια μπορούν άνετα να φορούν D&G, αγορασμένα στην λαϊκή αγόρια. Και αν τα κορίτσια φορούσαν ποδιές, τα αγόρια φορούσαν πηλήκια.

Το ρεπορτάζ μου θα ξεκινήσει από την προσχολική ηλικία, τότε που ο ……

Η συνέχεια με πολλές παιδικές φωτογραφίες διάσημων στο https://www.nikosonline.gr/%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CF%80%CE%B7%CE%B3%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%B5-%CE%BC%CE%B1%CE%B6%CE%AF-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%BF/

martakisnhpeio_M

Νίκος Μουρατίδης

Νίκος Μουρατίδης

Ο Νίκος Μουρατίδης γεννήθηκε στην Νίκαια του Πειραιά. Σπούδασε κινηματογράφο στη σχολή Σταυράκου, αλλά ασχολήθηκε με τη μουσική, είτε εργαζόμενος σε εταιρίες δίσκων, είτε στο ραδιόφωνο είτε δημοσιογραφικά. Έχει γράψει διάφορα σενάρια για τηλεοπτικές εκπομπές, όπως το Μάνα είναι μόνο μία, το Αθήνα –Θεσσαλονίκη και το Παππούδες εν δράσει [βραβείο καλύτερου σεναρίου 2001] κ.α. Έχει συμμετάσχει σε τηλεοπτικά μουσικά talent show και έχει εκδώσει 6 βιβλία. Τον τελευταίο χρόνο τον διαβάζουμε στο www.nikosonline.gr Για περισσότερα στο: www.nikosmouratidis.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *