10 λόγοι για να πιείτε μπύρα

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Από την/τον clickatlife.gr | 4 Ιουλίου 2019

Beer barrel with beer glasses on table on wooden background

Το να προσπαθήσουμε να σας πείσουμε να πιείτε μπύρα είναι περιττό αφού μάλλον ήδη το κάνετε, αν χρειάζεστε όμως… παρακάλια ας δούμε 10 λόγους για να το κάνετε.

Διατηρεί τα νεφρά σας υγιή
Μια φινλανδική μελέτη διαπίστωσε ότι η μπύρα έχει περισσότερα οφέλη για τα νεφρά απ’ ό,τι άλλα αλκοολούχα ποτά. Ένα ποτήρι μπύρα την ημέρα μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης πέτρας στα νεφρά κατά 40%.

Περιέχει φυτικές ίνες
Η μπύρα, ειδικά η σκούρα, περιέχει περίπου ένα γραμμάριο διαλυτών φυτικών ινών σε κάθε ποτήρι. Οι φυτικές ίνες βοηθούν στη μείωση της κακής χοληστερόλης. Στο κρασί από την άλλη δεν υπάρχουν φυτικές ίνες.

Αυξάνει τα επίπεδα βιταμίνης Β
Σύμφωνα με μια ολλανδική μελέτη, όσοι καταναλώνουν μπύρα σε σταθερή βάση είχαν 30% υψηλότερα επίπεδα βιταμίνης Β6 στο αίμα τους απ’ ό,τι όσοι προτιμούσαν άλλες μορφές αλκοολούχων ποτών. Η μπύρα έχει επίσης βιταμίνη Β12 και φολικό οξύ.

beer

Έχει πλούσια ιστορία
Η μπύρα είναι ένα από τα αρχαιότερα ποτά της ανθρωπότητας. Στη Μεσοποταμία υπάρχουν δίσκοι που χρονολογούνται από το 2500 π.Χ. και αποκαλύπτουν ότι η παραγωγή μπύρας ήταν ένα δημοφιλές γυναικείο επάγγελμα. Η μπύρα από ψημένο ψωμί κριθαριού ήταν μέρος της καθημερινής διατροφής των φαραώ της Αιγύπτου.

Ενυδατώνει καλύτερα και από το νερό
Μια πρόσφατη μελέτη συνιστά κατανάλωση μπύρας με μέτρο ως μέρος της διατροφής ενός αθλητή.

Κάνει καλό στα κόκαλα
Έρευνες έχουν αποδείξει ότι τα υψηλά επίπεδα πυριτίου στην μπύρα μπορεί να κάνουν καλό στην πυκνότητα των οστών σας.

1111beerwars01

Μια χημική ένωση λυκίσκου περιέχει αντι-ιικές ιδιότητες
Η ένωση χουμουλόνης παρέχει αποτελεσματική προστασία απέναντι σε έναν ιό που μπορεί να προκαλέσει σοβαρές μορφές πνευμονίας και βρογχίτιδας σε παιδιά. Βέβαια, κάποιος θα πρέπει να καταναλώσει 30 ποτήρια μπύρας για να αποκτήσει την προστασία στον ιό, αλλά η σκέψη είναι που μετράει.

Είναι φεμινιστική
Οι πρώτες ζυθοποιίες ήταν ως επί το πλείστον γυναικεία υπόθεση, όπως επίσης οι γυναίκες διατηρούσαν τις περισσότερες αποικιακές μπυραρίες. Στην αρχαία Ελλάδα το κρασί θεωρούνταν ανδρικό ποτό ενώ η μπύρα ως θηλυκή και λιγότερο αριστοκρατική.

Βοηθά στον ύπνο
Η μπύρα περιέχει λακτοφλαβίνη και νικοτινικό οξύ, ουσίες που βοηθούν τον οργανισμό στο να κοιμηθεί πιο εύκολα.

Το διαβάσαμε εδώ

 

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *