Εβδομάδα γεύσης στο TV5MONDE

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 8 Οκτωβρίου 2018

zY2JDo-Q

Grands crus, μαύρη τρούφα και σιρόπι από σφένδαμο : ανακαλύψτε παραδοσιακά προϊόντα, από την παραγωγή τους έως το πιάτο σας. Μία Εβδομάδα Γεύσης με αγροτικό άρωμα και υπεροχή, προς μεγαλύτερη απόλαυση του ουρανίσκου σας, τον Οκτώβριο στο TV5MONDE.

Για την τρούφα όπως και για το κρασί, όλη η τέχνη έγκειται στη γνώση συγκομιδής των καλύτερων καρπών της γης και στη μετατροπή τους σε εξαιρετικά προϊόντα.

IsVZmQuQ

ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου στις 13:30 (με υπότιτλους)

Ανακαλύψτε τους γαλλικούς αμπελώνες με τα πιο γνωστά grands crus κρασιά.

Εξερεύνηση σε αμπελώνες κύρους και γνωριμία με παθιασμένους αμπελουργούς : Κτήμα Zind-Humbretch στην Αλσατία, Κτήμα του Compte Liger-Belair στη Βουργουνδία και Château Pontet-Canet στο Μπορντελαί.

ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΥΦΑΣ (με υπότιτλους)

Κυριακή 14 Οκτωβρίου στις 20:35

Οι λάτρεις της την αποκαλούν “το μαύρο διαμάντι”.

Διατηρώντας πάντα τον αγροτικό της χαρακτήρα, η τρούφα έχει κάνει εντυπωσιακή είσοδο στον κόσμο της πολυτέλειας και της υψηλής γαστρονομίας. Γνωριμία με ειδικούς, παθιασμένους με τα μυστικά αυτού του μύκητα με τα μαγευτικά αρώματα.

Η ΓΕΥΣΗ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ (με υπότιτλους)

Τρίτη 9 Οκτωβρίου στις 20:00

Ένα δυναμικό αφιέρωμα στην παραδοσιακή σακχαρώδη καλλιέργεια του Κεμπέκ.

Με το ανοιξιάτικο φως, δύο ποιητές του Κεμπέκ συλλέγουν τον σακχαρώδη χυμό του σφένδαμου. Ταξίδι στην εποχή των σακχάρων, με ένα ντοκιμαντέρ που περιγράφει το Κεμπέκ μέσω μιας εμβληματικής τελετουργίας του.

zY2JDo-Q

Παρακολουθείστε τις εκπομπές μαγειρικής μας όλο το έτος:

ÉPICERIE FINE, TERROIRS GOURMANDS

Κάθε Σάββατο στις 14:00

Ο βραβευμένος με αστέρι σεφ Guy Martin παρουσιάζει τα εμβληματικά προϊόντα της γαλλικής γης και σκιαγραφεί το πορτραίτο εκείνων που τα επεξεργάζονται, προσφέροντας επιπλέον μία συνταγή κάποιου σεφ στο τέλος της εκπομπής.

L’ÉPICERIE

Κάθε Πέμπτη στις 11:30 (Με υπότιτλους)

Η καταλληλότερη εκπομπή για όσους ενδιαφέρονται για το περιεχόμενο του πιάτου τους. Στο πρόγραμμα : ρεπορτάζ, έρευνα, γευσιγνωσία, δοκιμαστικοί πάγκοι, και φυσικά συμβουλές και απλά αλλά αποτελεσματικά tips.

AL DENTE (Με υπότιτλους )

Κάθε Παρασκευή στις 11:30

Ένα συμπύκνωμα μαγειρικών λιχουδιών, καλής διάθεσης και γαστρονομικής κουλτούρας για να σας μάθει πώς να ετοιμάζετε όλα τα πιάτα ενός μενού.

 

LES P’TITS PLATS DE BABETTE  (Με υπότιτλους )

Κάθε Δευτέρα στις 11:30

Η Babette, βασίλισσα της κρεολικής κουζίνας, είναι ειδική όλων των περιοχών όπως η Νορμανδία, η Ωβέρνη ή ακόμη το νότιο Βιετνάμ ! Από τη λαϊκή μέχρι το φούρνο, ανακαλύψτε τόσο πληροφοριακά όσο και λαίμαργα επεισόδια.

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *