Τι είναι οι ιοί;
Οι ιοί είναι μικροσκοπικοί μικροοργανισμοί, αρκετά μικρότεροι από τα βακτήρια και έχουν μερικά πολύ μοναδικά χαρακτηριστικά.
- Δεν είναι σε θέση να παράγουν πρωτεΐνη όπως κάποια άλλα κύτταρα.
- Είναι απόλυτα εξαρτημένοι από τον δέκτη τους για επιβίωση.
- Μπορούν να αναπαραχθούν μόνο ενώ βρίσκονται μέσα σε ένα ξένο κύτταρο.
- Ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να σταματήσει τους ιούς από το να πολλαπλασιάζονται.
- Σε ένα συμβατό ανοσοποιητικό σύστημα, ο ιός εισάγει σε ένα κύτταρο το γενετικό του υλικό και αρχίζει να παράγει περισσότερους ιούς στο κύτταρο του δέκτη.
- Κάθε ιός έχει ένα μοναδικό σχήμα και προσελκύεται από συγκεκριμένα όργανα στο σώμα, όπως το ήπαρ, τους πνεύμονες ή ακόμα και το αίμα μας.
Ποιες είναι οι ασθένειες / αρρώστιες που προκαλούνται από τους ιούς;
Υπάρχει μια μεγάλη λίστα ασθενειών που προκαλούνται από τους ιούς, όπως:
- Κρυολογήματα
- Γρίπη
- Ανεμοβλογιά
- HIV
- Πνευμονία
- Έρπης τύπου 1
- Έρπης τύπου 2
- Γερμανική Ιλαρά
- Ιλαρά
- Ηπατίτιδα
- Πολιομυελίτιδα
- Έμπολα
- Ευλογιά
- Παρωτίτιδα
- Έπσταϊν-Μπαρ (EBV)
Θεραπείες για ιογενής παθήσεις
Πολλοί ιοί είναι αρκετά δύσκολο να αντιμετωπιστούν με τις συμβατικές ιατρικές προσεγγίσεις. Μερικές από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες περιλαμβάνουν:
- Ευλογιά – Το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό.
- HIV – Μερικά φάρμακα έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά.
- Ηπατίτιδα C – Μερικά φάρμακα έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά.
- Το εμβόλιο της γρίπης – Η φετινή έκδοση του εμβολίου γρίπης (2020) είναι μόνο 10% αποτελεσματική σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του New England Journal of Medicine. Η μελέτη αυτή τον Ιανουάριο / Φεβρουάριο 2020 αναφέρει ότι ο φετινός κυρίαρχος ιός της γρίπης είναι μοναδικός και ισχυρότερος από αυτούς των προηγούμενων χρόνων.
Οι εμβολιασμοί για τη γρίπη και την ιλαρά δεν έχουν αποδειχθεί ότι είναι σταθερά αποτελεσματικοί, αλλά δίνουν κάποια υπόσχεση για το μέλλον, έτσι οι προσπάθειες αυτές αξίζει να συνεχιστούν. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές φυσικές προσεγγίσεις που αξίζουν να αναφερθούν και υποστηρίζονται από άριστες επιστημονικές μελέτες.
Ιοί που προκαλούνται από τα ζώα
Ορισμένοι ιοί προέρχονται από την επαφή με τα ζώα, όπως:
- Γρίπη – Πουλιά, χοίροι, άλογα
- Λύσσα – Νυχτερίδες, σκυλιά, αλεπούδες
- Πυρετός lassa, λεπτοσπείρωση, κ.λπ. – Τρωκτικά
- Έμπολα και Μάρμπουργκ – Μαϊμούδες
- HIV – 1 και 2 – Χιμπατζήδες και πίθηκοι
- Νόσος Newcastle – Πουλερικά
- Δυτικός Νείλος – Πουλιά
- Λύσσα – Δάγκωμα ζώων
- Κίτρινος πυρετός και δάγγειος πυρετός – Έντομα / κουνούπια, ψείρες, ψύλλοι
Μετάδοση ιών από τα φυτά
Τα φρούτα και τα λαχανικά μπορούν επίσης να μολυνθούν από ιούς. Η μόλυνση από νοροϊούς μπορεί να συμβεί πριν και μετά τη συγκομιδή τους, και προέρχεται από την απορροή ύδατος που περιέχει κοπριά ή όταν οι προσβεβλημένοι άνθρωποι αγγίζουν τα φυτά. Οι νοροϊοί δεν αναπτύσσονται στα φυτά όπως τα βακτήρια. Περιμένουν μέχρι να μεταδοθούν σε έναν άνθρωπο και στη συνέχεια αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται. Πολλές μαζικές συγκομιδές θεραπεύονται μέσω ακτινοβολίας, η οποία μπορεί να έχει κάποια επίδραση στους ιούς αλλά κυρίως σκοτώνει τα βακτηρίδια.
Μια νέα μέθοδος θεραπείας που έχει ανακαλυφθεί από επιστήμονες στο Κεμπέκ του Καναδά, είναι ο ψεκασμός σε μαρούλια και φράουλες με χυμό από κράνμπερι και εκχύλισμα εσπεριδοειδών. Υπάρχουν και άλλου τύπου ψεκασμοί, οι οποίοι έχουν καταστρέψει αποτελεσματικά τα βακτηρίδια αλλά δεν ήταν τόσο αποτελεσματικοί στον νευροϊό όπως ο προαναφερόμενος. (Η μελέτη αυτή δημοσιεύθηκε ηλεκτρονικά στις 12 Φεβρουαρίου 2020, στο Journal of Applied Microbiology).
Μετάδοση ιών από ανθρώπους
Υπάρχουν μερικοί ιοί που μεταδίδονται μέσω της ανθρώπινης επαφής.
- Επαφή με το δέρμα – HPV (κονδυλώματα)
- Μέσω αναπνοής – Κρυολόγημα, γρίπη, ιλαρά, παρωτίτιδα
- Κόπρανα / Στόμα – Πολιομυελίτιδα, κοξάκι, ηπατίτιδα Α
- Γάλα – HIV, HTLV-1, CMV
- Σεξουαλικά – Έρπης 1 και 2, HIV, ηπατίτιδα Β
Πρόληψη και θεραπεία της ιογενούς νόσου με φυσικές μεθόδους
Έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι οι βιταμίνες, τα μεταλλικά στοιχεία και τα βότανα είναι αποτελεσματικά στην πρόληψη και τη θεραπεία πολλών ασθενειών. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα ορισμένων φυσικών μεθόδων πρόληψης και θεραπείας:
- Ιλαρά – Το 2002, σε μια μελέτη που έγινε σε παιδιά ηλικίας κάτω των δύο ετών, παρουσιάστηκε μειωμένος κίνδυνο γενικής θνησιμότητας λόγω πνευμονίας, αφού τους χορηγήθηκε 200.000 IU βιταμίνης Α για δύο ημέρες. (Pub Med)
- HIV – Το 2018, σε μια μελέτη του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας της Αμερικής, διαπιστώθηκε ότι τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D3 προκαλούν φλεγμονή και την αποδυνάμωση βασικών στοιχείων του ανοσοποιητικού συστήματος. Ένα καλό συμπλήρωμα με βιταμίνη D3 σε επίπεδα μεταξύ 50-90 mg / ml μπορεί να παρέχει εξαιρετική προστασία.
- Κρυολόγημα και γρίπη – Τον Απρίλιο του 2012, μια μελέτη έδειξε ότι τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D3, είχαν ως αποτέλεσμα την επιδείνωση του κρυολογήματος, της γρίπης και των αυτοάνοσων ασθενειών. Τα χαμηλά επίπεδα (κάτω από 50 mg / ml), ενεργοποιούν γενετικά ένα μειωμένο ανοσοποιητικό σύστημα. (Federation of American Scientists for Experimental Biology)
- Η Φυματίωση και ηπατίτιδα C – Έχει πρόσφατα ανακαλυφθεί ότι η ανεπάρκεια της βιταμίνης D3 σχετίζεται άμεσα με την ανάπτυξη της φυματίωσης, της ηπατίτιδας C και της βακτηριακής κολπίτιδας. (Canadian AIDS Treatment and Information Exchange)
- Πολιομυελίτιδα – Σχεδόν 50 χρόνια πριν, ο Δρ. Frederick Klenner θεράπευσε 60 άτομα με πολιομυελίτιδα χρησιμοποιώντας πολλές δόσεις βιταμίνης C. Χρησιμοποιούσε τόσο ενδομυϊκές όσο και ενδοφλέβιες μεθόδους σε διάστημα δύο ημερών. (Journal of Preventive Medicine – 1974)
- Σήψη – Η σήψη δεν είναι ιός, αλλά είναι μια πολύ επικίνδυνη λοίμωξη που προκαλείται από βακτήρια και είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν. Η βιταμίνη C που χρησιμοποιήθηκε σαν συμπλήρωμα, έχει αποδειχθεί ότι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στη μείωση του κινδύνου και την επέκτασης της λοίμωξης. (J Crit Care – 2018)
- Ιογενής πνευμονία – Όταν ο Δρ. Andrew Saul αρρώστησε με ιογενή πνευμονία, ο γιατρός του δεν του προσέφερε καμία θεραπεία. Ο Δρ. Saul ήξερε για το έργο του Δρ. Cathcart, ο οποίος χρησιμοποιούσε μεγάλες δόσεις ενδοφλέβιας βιταμίνης C (200.000 mg ημερησίως). Ο Δρ. Saul λάμβανε 2.000 mg βιταμίνης C από το στόμα κάθε έξι λεπτά και βίωσε δραματική ανακούφιση μέσα σε λίγες ώρες. Μετά τη λήψη 100.000 mg, άρχισε να παρουσιάζει σημαντική μείωση των συμπτωμάτων. (www.DoctorYourself.com and Journal of Orthomolecular Medicine)
Η ειδική περίπτωση του κορωνοϊού
Βιταμίνη C – Κορωνοϊός – Ο Andrew W. Saul στο άρθρο του: Εξερευνώντας αποτελεσματικές διατροφικές θεραπείες / Orthomolecular News Service; January 30, 2020, αναφέρεται σε περισσότερες από 30 κλινικές μελέτες, σε ένα ευρύ φάσμα ιών της γρίπης επί αρκετές δεκαετίες, που επιβεβαιώνουν την αντιική ισχύ της βιταμίνης C. Η βιταμίνη C αδρανοποιεί τον ιό και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, ώστε να συνεχιστεί η καταστολή του ιού. Σε πολλές περιπτώσεις, η λήψη από το στόμα μέχρι και 10.000 mg ημερησίως μπορεί να δημιουργήσει αυτή την προστασία. Ωστόσο, ορισμένοι ιοί είναι ισχυρότεροι και μπορεί να απαιτούν μεγαλύτερες δόσεις, που χορηγούνται ενδοφλέβια (100.000 έως 150.000 mg ημερησίως). Η βιταμίνη C βοηθά το σώμα να δημιουργήσει τη δική του αντιοξειδωτική γλουταθειόνη, καθώς επίσης και να το βοηθήσει στην παραγωγή του δικού του αντιιού, που ονομάζεται ιντερφερόνη. Εάν η IV βιταμίνη C δεν είναι διαθέσιμη, υπήρξαν περιπτώσεις όπου μερικοί άνθρωποι αύξησαν σταδιακά τη στοματική δόση έως και 50.000 mg ημερησίως χωρίς να υπερβούν τις αντοχές του εντέρου. Οι κονιοποιημένες ή κρυσταλλικές μορφές ασκορβικού οξέος μπορούν να ληφθούν ανά πέντε γραμμάρια (5.000 mg) τη φορά και κάθε τέσσερις ώρες. Κάθε ιός φαίνεται να ανταποκρίνεται σε αυτόν τον τύπο θεραπείας, ανεξάρτητα από το αν είναι SARS, η γρίπη των πτηνών, η γρίπη των χοίρων ή η νέα γρίπη Κορωνοϊός.
Η βιταμίνη D3 – Η βιταμίνη D βοηθά στην αποτροπή της γρίπης και τις κρίσεις άσθματος, American Journal of Clinical Nutrition, March 10, 2010. Σε αυτή τη μελέτη, μια ομάδα ανθρώπων κατανάλωνε 1.200 IU βιταμίνης D3 και παρουσίασε να έχει κατά 58% μειωμένο κίνδυνο στη γρίπη. Η βιταμίνη D3 είναι επίσης πολύ αποτελεσματική σε θεραπείες κατά των ιών.
- Η βιταμίνη D3 βοηθά το σώμα μας να παράγει μια αντιβιοτική πρωτεΐνη που ονομάζεται καθελισιδίνη, η οποία είναι γνωστό ότι σκοτώνει τους ιούς, τα βακτηρίδια, τους μύκητες και τα παράσιτα.
- Τα επίπεδα 30-50 ng / ml βιταμίνης D θεωρούνται επαρκή στους ενήλικες, αλλά κάθε επιστημονική μελέτη έχει δείξει ότι απαιτούνται 50-100 ng / ml για πραγματική προστασία.
- Η διατροφή και ο ήλιος είναι καλές πηγές βιταμίνης D, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι πρέπει να παίρνουν και κάποιο ποιοτικό συμπλήρωμα, ειδικά κατά την περίοδο της γρίπης. Μεταξύ 5.000-10.000 IU ημερησίως και συνιστάται συνήθως σε υγρή μορφή.
- – Όταν έχετε τη γρίπη, ο Δρ. John Cannel συνιστά να λαμβάνετε 50.000 IU ημερησίως για τις πρώτες 5 ημέρες και στη συνέχεια 5.000-10.000 IU ως δόση συντήρησης.
Άργυρος – ο Άργυρος σκοτώνει τους ιούς, Journal of Nanotechnology, October 18, 2005. Στη μελέτη αυτή διαπιστώθηκε ότι τα νανοσωματίδια αργύρου σκοτώνουν τον ιό HIV-1 και σχεδόν όλους τους άλλους ιούς. Η μελέτη διεξάχθηκε από κοινού από το Πανεπιστήμιο του Τέξας και το Πανεπιστήμιο του Μεξικού. Μετά την επώαση του ιού HIV-1 στους 37 ° C, τα σωματίδια αργύρου σκότωσαν το 100% του ιού μέσα σε 3 ώρες. Ο άργυρος χρησιμοποιεί ένα μοναδικό μηχανισμό δράσης για να σκοτώνει τους ιούς.
- Ο άργυρος δεσμεύεται στη μεμβράνη του ιού, περιορίζοντας την παροχή οξυγόνου, προκαλώντας του ασφυξία.
- Ο άργυρος διεισδύει επίσης στο DNA του κυττάρου του ιού, εμποδίζοντας τον πολλαπλασιασμό του.
- Ο άργυρος είναι επίσης σε θέση να αποτρέψει τη μεταφορά του ιού από το ένα άτομο στο άλλο, εμποδίζοντας την ικανότητα του ιού να βρει ένα ξένο κύτταρο για να τροφοδοτείτε. Όλοι οι ιοί χρειάζονται ξένα κύτταρα για να επιβιώσουν.
- Ο κολλοειδής άργυρος μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε δόσεις 10-20 ppm. Προτιμώνται νανοσωματίδια του αργύρου.
Τα βακτήρια και οι ιοί δεν μπορούν να αναπτύξουν καμία αντίσταση στον άργυρο όπως μπορούν σε πολλές άλλες θεραπείες. Ο άργυρος απενεργοποιεί ένα ζωτικό ένζυμο και ένα μηχανισμό στα παθογόνα κύτταρα, καθιστώντας τα ανίκανα να επιβιώσουν.
Άλλες κλινικά αποδεδειγμένες φυτικές στρατηγικές κατά της γρίπης
Εκτός από τις προαναφερθείσες θεραπείες με βιταμίνες σχετικά με την πρόληψη και τη θεραπεία ασθενειών κατά των ιών, υπάρχουν και αρκετά φυτικά φάρμακα που είναι επίσης αποτελεσματικά και έχουν αποδειχτεί επιστημονικά. Εδώ είναι μερικά από αυτά:
- Φραγκοστάφυλα – Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Alternative and Complementary Medicine, έδειξε ότι τα φραγκοστάφυλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μια ασφαλής και αποτελεσματική θεραπεία για τη γρίπη Α και Β.
- Καλέντουλα – Σε μια μελέτη του Πανεπιστημίου Maryland Medical Center, διαπιστώθηκε ότι μερικές σταγόνες στα αυτιά με καλέντουλα μπορεί να είναι αποτελεσματικές στα παιδιά, για θεραπεία λοιμώξεων των αυτιών.
- Ρίζα αστραγάλου – Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι ο αστράγαλος έχει αντιικές ιδιότητες και διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα. Σε μελέτη του το Chinese Medical Sciences Journal, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο αστράγαλος μπορεί να αναστείλει την ανάπτυξη του ιού κοξάκι Β.
- Γλυκόριζα -Η γλυκόριζα κερδίζει δημοτικότητα για την πρόληψη και τη θεραπεία ασθενειών, όπως η ηπατίτιδα C, ο ιός HIV και η γρίπη (The Chinese Journal of Virology).
- Φύλλα Ελιάς – Τα φύλλα ελιάς έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των ιών του κρυολογήματος και γρίπης, της μηνιγγίτιδας, της πνευμονίας, της ηπατίτιδας Β, της ελονοσίας, της γονόρροιας και της φυματίωσης. Σε μια μελέτη του το New York University School of Medicine διαπίστωσε ότι τα εκχυλίσματα των φύλλων ελιάς καταπολεμούν πολλές λοιμώξεις του HIV-1.
Είναι επίσης χρήσιμο να γνωρίζετε ποιες τροφές μπορούν να παρέχουν την καλύτερη προστασία έναντι των ζωικών. Κάποιες ειδικά μπορούν να παρέχουν ισχυρή αντιική προστασία. Μερικές τροφές αυτής της κατηγορίας είναι:
- Άγρια βατόμουρα
- Λαχανάκια
- Κόλιανδρος
- Λάδι καρύδας
- Σκόρδο
- Τζίντζερ
- Γλυκοπατάτα
- Κουρκουμάς
- Kόκκινο τριφύλλι
- Μαϊντανός
- Λάχανο
- Μάραθος
- Ρόδι
Συμπέρασμα
Είναι γενικώς αποδεκτό το γεγονός ότι μόλις ένας ιός εισβάλει στο σώμα, πολύ δύσκολα φεύγει. Τα φάρμακα, οι βιταμίνες και τα βότανα που έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά, μπορούν μόνο να καταστείλουν τον ιό, περιορίζοντας την ικανότητα αναπαραγωγής του. Ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα είναι το κλειδί για την πρόληψη ή την επιτυχή αντιμετώπιση οποιασδήποτε ασθένειας. Παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές, που θα σας βοηθήσουν για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος:
- Τρώγοντας φυτικές τροφές και αποφεύγοντας τις ζωικές
- Λαμβάνοντας καθημερινά συμπληρώματα διατροφής όπως πολυβιταμίνες /μεταλλικά στοιχεία, 2000 mg βιταμίνης C με βιοφλαβονοειδή, διατηρείστε τα επίπεδα της βιταμίνης D3 σε 50-90 ng/ ml, 1000-2000 mg Ωμέγα 3 λιπαρών οξέων, ένα σύμπλεγμα βιταμίνης Β και περίπου 400 mg μαγνήσιο.
- Αποφύγετε τις τοξίνες και κάντε περιοδικά αποτοξίνωση.
- Τακτική καθημερινή άσκηση, συμπεριλαμβανομένης της αερόβιας άσκησης, ασκήσεις αντοχής και ευελιξίας.
- Αποφύγετε το άγχος, ο διαλογισμός μπορεί να σας βοηθήσει στη διαχείριση του άγχους.
- Να πλένετε τα χέρια σας με σαπούνι και νερό αφού αγγίξετε περιοχές που έχουν αγγιχτεί από άλλους.
- Υπάρχουν σχετικά καθαριστικά προϊόντα που σκοτώνουν τον σταφυλόκοκκο, MRSA και τους περισσότερους ιούς.
- Να αποφεύγετε να βάζετε τα χέρια σας στο πρόσωπό σας.
- Αποφύγετε όποιον βιώνει γρίπη και κρυολογήματα.
- Κατά τα πρώτα συμπτώματα τυχόν κρυολογημάτων ή γρίπης αρχίστε άμεσα μια δυνατή θεραπεία. Όσο πιο σύντομα αρχίζει η θεραπεία, τόσο καλύτερη είναι η πιθανότητα να σταματήσει ή και να ελεγχθεί η μόλυνση.
Με την εφαρμογή αυτών των βασικών στρατηγικών μπορεί να μειωθεί σημαντικά ο κίνδυνος ασθενειών που οφείλονται σε ιούς, καθώς και άλλου τύπου ασθένειες. Η συμβατική ιατρική προσφέρει πολύ λίγα όσον αφορά την πρόληψη ή τη θεραπεία των περισσότερων ιογενών ασθενειών. Η φυσική ιατρική προσφέρει περισσότερες λύσεις.
Ο Charles Bens είναι κάτοχος Ph.D. στη διατροφή και χρησιμοποιεί τις μεθόδους της λειτουργικής ιατρικής ως βάση στο κέντρο ευεξίας του στη Σεϊρασότα της Φλόριντα. Ο Δρ. Bens θεωρεί ότι η φυσική προσέγγιση είναι ασφαλέστερη, αποτελεσματικότερη και αρκετά λιγότερο δαπανηρή σε σχέση με τις συμβατικές προσεγγίσεις, που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι πάροχοι υγείας.Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά στο GreenMedinfo.com
Σχόλια για αυτό το άρθρο