Το Grace Mykonos εγκαινιάζει την έκθεση “Paintings & Ceramics” του Γιώργου Χαδούλη

Από την/τον Christina Politi | 20 Ιουλίου 2018

George Hadoulis_Takis_Diamantopoulos

Το Grace Mykonos, σε συνεργασία με τη Γκαλερί Σκουφά,  παρουσιάζει την έκθεση Paintings & Ceramics του Γιώργου Χαδούλη. Η έκθεση ξεκίνησε στις 8 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί στις 31 Αυγούστου. Αποτελεί ένα μοναδικό ταξίδι στον πολύχρωμο κόσμο του καλλιτέχνη και περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής και κεραμικά. Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 21 Ιουλίου στις 20:30, παρουσία του καλλιτέχνη.

Γεννημένος στην Αθήνα το 1966, ο Γιώργος Χαδούλης ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε στην École des Beaux-Arts στό Παρίσι και έκτοτε ακολουθεί μια καλλιτεχνική πορεία γεμάτη πάθος για τη ζωγραφική και τις προκλήσεις της. Αξιοποιώντας μια ευρεία γκάμα μέσων και υλικών, ο Γιώργος Χαδούλης μελετά σε βάθος τη φύση της αντίληψης και της αναπαράστασης. Από τους πρώιμους πειραματισμούς του με την αφαίρεση και τον εξπρεσιονισμό έως τα πρόσφατα έργα του, που αναπαριστούν πολύχρωμα τοπία, βράχους, ακόμη και το ίδιο του το εργαστήριο, ο Χαδούλης διερευνά και αμφισβητεί διαρκώς την κοινή αντίληψη περί αποτύπωσης της κίνησης, του χώρου και του χρόνου στις δύο διαστάσεις.

George Hadoulis_PaintingsAndCeramics_GraceMykonos

Η  κεραμική κατέχει επίσης κεντρικό ρόλο στην εργογραφία του. Ο πηλός ασκεί στον καλλιτέχνη ιδιαίτερη γοητεία, καθώς, πέραν της διαχρονικής του σημασίας στην ιστορία της τέχνης, αποτελεί υλικό ιδιαίτερης χρηστικής αξίας. Από τη δημιουργία αγγείων έως την οικοδόμηση σπιτιών, ο πηλός είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα δομικά υλικά του ανθρώπινου πολιτισμού. Εμπνευσμένα από τη φύση, τη μυθολογία και τις ανθρώπινες μορφές, τα κεραμικά του Χαδούλη αποτυπώνουν συχνά την ευφορία του μεσογειακού καλοκαιριού. Συνδυάζοντας την πνευματική αυστηρότητα με την αισθητική απόλαυση, ο καλλιτέχνης και το έργο του μας προσκαλούν σε έναν κόσμο αυθόρμητου αισθησιασμού που ακτινοβολεί χαρά και αισιοδοξία. Ο Γιώργος Χαδούλης έχει παρουσιάσει τα έργα του σε πολυάριθμες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις διεθνώς. Έργα του βρίσκονται σε μουσεία και σημαντικές ιδιωτικές συλλογές.

 George Hadoulis 5_Grace_Mykonos George Hadoulis 4_Grace_Mykonos George Hadoulis 3_Grace_Mykonos George Hadoulis 1_Grace_Mykonos George Hadoulis 2_Grace_Mykonos

ΕΓΚΑΙΝΙΑ: 21.07.2018

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: 8.5-31.8.2018

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: 07:00-24:00

image005

Σχετικά με το Grace Mykonos

Το πολυτελές boutique ξενοδοχείο Grace Mykonos είναι ανοιχτό από τις 27 Απριλίου 2018 έως και τις 14 Οκτωβρίου 2018. Το  ξενοδοχείο διαθέτει 32 δωμάτια και βρίσκεται πάνω από την παραλία του Αγίου Στεφάνου, συνδυάζοντας την παραδοσιακή μυκονιάτικη αρχιτεκτονική με σύγχρονα υλικά, υφάσματα και σχεδιαστικές λεπτομέρειες. Το φιλόξενο Grace Restaurant βρίσκεται στο επίπεδο της πισίνας, προσφέροντας μεσογειακή κουζίνα σε μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα. Το ξενοδοχείο επίσης διαθέτει πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο και boutique spa που περιλαμβάνει ατμόλουτρο, σάουνα, υδροθεραπευτική μπανιέρα και ντουζιέρα “serpentine” που οι επισκέπτες μπορούν ν΄ απολαύσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της διαμονής τους.

Σχετικά με τη Γκαλερί Σκουφά

Η Γκαλερί Σκουφά ιδρύθηκε το 1981, στην καρδιά της Αθήνας, στην ιστορική περιοχή του Κολωνακίου. Από τότε, εκπροσωπεί με επιτυχία τη μοντέρνα και σύγχρονη ελληνική τέχνη, δημιουργώντας ένα πολύτιμο όνομα στην Ελληνική αγορά τέχνης. Το 2014 η Γκαλερί Σκουφά επέκτεινε τις δραστηριότητές της στην Χώρα της Μυκόνου, με μια ευρύτερη διεθνή καλλιτεχνική προοπτική, εστιάζοντας στους καλύτερους ανερχόμενους και καταξιωμένους Έλληνες και Διεθνείς Καλλιτέχνες. Η Γκαλερί Σκουφά στοχεύει να δημιουργήσει πολυπολιτισμικούς καλλιτεχνικούς διαλόγους προωθώντας τους Έλληνες και διεθνείς σύγχρονους καλλιτέχνες σε ένα διεθνές κοινό και να γίνει ένα σημείο συνάντησης της καλλιτεχνικής έκφρασης από όλο τον κόσμο. Με την εμπειρία και την εξειδίκευσή, το πάθος και την αφοσίωσή μας, η Γκαλερί Σκουφά αποτελεί το ιδανικό σημείο αναφοράς για τον ενημερωμένο συλλέκτη και τον παθιασμένο φιλότεχνο!

 

Christina Politi

Christina Politi

Η Χριστίνα είναι δημοσιογράφος (υπήρξε και punKοσμικογράφος) έκανε περάσματα από την τηλεόραση, πολλές συνεντεύξεις, σχόλια, αμπελοφιλοσόφησε, έζησε ωραίες εποχές, ταξίδεψε πολύ, άκουσε πολλή μουσική, είδε θέατρο και κυρίως κινηματογράφο μανιωδώς, συνεργάστηκε σχεδόν με όλα τα περιοδικά και τηλεοπτικά κανάλια, έστησε το Cosmopoliti (παρατσούκλι από το γραφείο), έβαλε νερό στο κρασί της, το φιλοσόφησε και παραμένει αισιόδοξη. Είναι μητέρα δύο παιδιών και σκυλιών ράτσας pug.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *