Ένα πάρκο στην καρδιά της Νέας Υόρκης

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 9 Αυγούστου 2018

architecture photography: Highline elevated park at the blue hour, chelsea neighborhood, manhattan, New York City, NYC

Το High Line New York είναι  ένα όμορφο και πρωτότυπο πάρκο, που σχεδιάστηκε από το γραφείο Diller Scofido + Renfro της Νέας Υόρκης. Προσφέρει μια φουτουριστική ματιά  και αποτελεί παράδειγμα σχεδιασμού για κάθε πόλη όπου ο χώρος είναι λίγος και ο αστικός ιστός πυκνός.

10

Μήκους 2,33 χιλιομέτρων, αξιοποίησε μέρος της διαδρομής του υπερ-υψωμένου πρώην εναέριου σιδηροδρόμου. Εγκαινιάστηκε το 2006 και το τελευταίο του τμήμα παραδόθηκε πριν τρία χρόνια.

17

Το φυτικό στοιχείο σχεδιάστηκε από Ολλανδό, ο φωτισμός από γαλλική εταιρεία, ανάμεσα στους χορηγούς του έργου είναι η Diane von Furstenberg και ένα μεγάλο μέρος του ανήκει στον ίδιο το δήμο.

11

6

1

5

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κυριακή βακαλη

    2018/08/09 στις 9:51

    Δυστυχώς εδώ τα πάρκα πλατείες παγκάκια γέμισαν με άστεγους και πρεζονια δυστυχως⁉️❓όπου υπάρχει παγκάκι και συγκεκριμένα τα πω στη Μαρασλή ενώ απο αρτοποιια πεζοδρόμια αστεγοι‼️δε λέμε να εξαφανιστούν να πανε στα μέρη που έχει ανοίξει ο δήμαρχος και να κοιμούνται!δεν είπαμε να εξαφανιστούν παντού υπάρχουν άστεγοι έχουμε ταξιδέψει και το πρώτο που βλέπεις πχ στη τσιμπούρι σκουερ δεν ειναι ο άστεγους να κοιμάται στη μούρη σου τους έχω δει και εκεί αλλα όχι φορά παρτίδα !!!να υπάρξει κοινωνική πολιτική!

  2. betty

    2018/08/10 στις 7:30

    Πως να υπάρξει κοινωνική πολιτική σε ένα κράτος ημι-ανεξάρτητο και χρεοκοπημένο, όταν κοινωνικές ομάδες ξεσηκώνονται για να περικοπούν κοινωνικές πολιτικές;;; Αυτοί είμαστε…

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *