Πρωινές συμβουλές ομορφιάς για άντρες

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Από την/τον menshealth.gr | 16 Μαΐου 2019

e6aManinBedHandsomeMenfreecomputerdesktopwallpaper1600

Από την ώρα που σηκώνεσαι από το κρεβάτι μέχρι τη στιγμή που φτάνεις στη δουλειά σου, μεσολαβούν κατά μέσο όρο 90 λεπτά. Μάθε πως να τα χρησιμοποιήσεις προς όφελός σου.

Δες τον ήλιο

Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων: αυτοί που κοιμούνται με κλειστά παντζούρια κι αυτοί που κοιμούνται με ανοιχτά. Οι τελευταίες έρευνες σου προτείνουν να ξυπνάς με φυσικό τρόπο, από το φως του ήλιου. «Το πρωινό φως μπορεί να ρίξει τα επίπεδα της μελατονίνης -ορμόνης του ύπνου- στον οργανισμό σου. Αντιθέτως, μπορεί να αυξήσει την κορτιζόλη, η οποία σου παρέχει ενέργεια» λέει η Lynette James, από το Ερευνητικό Κέντρο Ύπνου του Surrey, και συνεχίζει: «Το ξύπνημα με φυσικό φως μπορεί να φτιάξει τη διάθεσή σου για το υπόλοιπο της ημέρας».

How-to-Turn-On-a-Pisces-Man-in-Bed

Καλημέρα με βραστό νερό

Μόλις σηκωθείς στα πόδια σου, βάλε στην κατσαρόλα περίπου τρία ποτήρια νερό και ζέστανέ το ελαφρώς. «Κατά τη διάρκεια που κοιμάσαι μπορείς να χάσεις μέχρι κι ένα λίτρο νερό από την εφίδρωση του σώματός σου. Αυτό μπορεί να σου επιφέρει δυσκοιλιότητα και λήθαργο το πρωί» λέει η ειδική στην ενυδάτωση Susan Shireeffs, από το Πανεπιστήμιο του Αμπερντίν. Η συμβουλή της είναι να πιεις νερό το πρωί, το οποίο να είναι στη θερμοκρασία του σώματός σου. «Θα το απορροφήσεις πιο εύκολα και θα σου δώσει περισσότερη ενέργεια ακόμα κι από την καφεΐνη» λέει η Shireeffs.

Face-facts_man-with-stubble-in-bed_istock_web-size_1

Στύψε πορτοκάλι με τους κοιλιακούς σου

Ακόμη είσαι ξαπλωμένος στο κρεβάτι; Εντάξει, μερικά λεπτά τεμπελιάς δικαιολογούνται. «Είναι μία καλή ευκαιρία να ενεργοποιήσεις τον πυρήνα του σώματός σου. Σφίξε την κοιλιά σου προς τα μέσα και κρατήσου σε αυτήν τη θέση 10″. Ξεκουράσου 10″ κι επανάλαβε. Συμπλήρωσε 4 επαναλήψεις. Σφίξε τους κοιλιακούς σου, σαν να ήθελες με αυτούς να στύψεις ένα πορτοκάλι που βρίσκεται κάτω από τον αφαλό σου» λέει ο personal trainer Scott Tudge. Με αυτόν τον τρόπο θα βελτιώσεις τη στάση του σώματός σου. Ταυτόχρονα, θα ενεργοποιήσεις περισσότερες μυϊκές ίνες στο σώμα σου, με αποτέλεσμα να καις θερμίδες από το πρώτο βήμα της ημέρας.

HG_ShowerTablet_Select300_Ambience51

Μασάζ στην ντουζιέρα

Τα δάχτυλά σου δεν είναι μόνο για να ικανοποιούν τους άλλους αλλά και σένα. «Ξεκινώντας τη μέρα σου με ένα ελαφρύ μασάζ στο κεφάλι σου, κατά τη διάρκεια του ντους, απελευθερώνεις ενδορφίνες, οι οποίες διεγείρουν την κυκλοφορία του αίματός σου και βοηθούν στην ανασυγκρότηση των τριχών του κρανίου σου» λέει ο David Nickel, συγγραφέας του Acupressure for Athletes. Χάιδεψε απαλά το κρανίο σου για πέντε λεπτά δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον αργό ρυθμό. Για το επόμενο πεντάλεπτο ενάλλασσε το νερό από ζεστό σε κρύο, για να διώξεις το γαλακτικό οξύ από τον οργανισμό σου.

Πηγαινέλα με κανέλα

Η διαδρομή από το σπίτι στη δουλειά και το αντίθετο είναι κάτι που σίγουρα δεν μπορείς να απολαύσεις. Είναι όμως κι αυτός χρόνος, τον οποίο μπορείς να εκμεταλλευτείς. Έρευνα που δημοσιεύτηκε στην British Medical Journal έδειξε ότι μασώντας μία τσίχλα κανέλας χωρίς ζάχαρη κατά τη διάρκεια που βρίσκεσαι στο αυτοκίνητο μπορείς να αυξήσεις την εγρήγορσή σου και ταυτόχρονα να μειώσεις την όποια απογοήτευση έχεις στο μυαλό σου. «Για να μειώσεις το στρες σου, άκου κι ένα cd με αργό ρυθμό» συμβουλεύει ο ψυχολόγος των σπορ, Κώστας Καραγεωργής.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *