«Δάκρυα στη βροχή»: Ο Ρούτγκερ Χάουερ στον καλύτερο μονόλογο «κακού» όλων των εποχών

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Από την/τον iefimerida.gr/Λευτέρης Σαββίδης | 25 Ιουλίου 2019

xauaa80e8rfh3shxgjnb

Τα δευτερόλεπτα στο κλείσιμο της ταινίας Blade Runner που σημάδεψαν την καριέρα του Ρούτγκερ Χάουερ για μια ζωή. Ο επίλογος που επινόησε και έκτοτε πήρε τον τίτλο «δάκρυα στη βροχή» στην εξαιρετική σκηνή από τα χέρια του Ρίντλεϊ Σκότ και απέναντι στον Χάρισον Φορντ.

Το παρουσιαστικό του, τα σχεδόν άχρωμα μαλλιά και τα διαπεραστικά γαλάζια μάτια καθιστούν δύσκολο στον θεατή να ξεχάσει τη μορφή του. Ο Χάουερ ήταν 75 χρόνων όταν έφυγε από τον κόσμο, πλήρης εμπειριών και αγάπης από τους δικούς του, αλλά και από το κοινό. Ωστόσο, εκείνο για το οποίο πέρασε στην ιστορία του κινηματογράφου ήταν μια σκηνή από την πιο διάσημη (ίσως) ταινία στην οποία και πρωταγωνίστησε, το Blade Runner.

Η ξεχωριστή γοητεία του Blade Runner
Ο Ρίντελϊ Σκοτ αναλάμβανε το 1982 να γυρίσει ένα σκοτεινό φιλμ, που τοποθετεί τους ήρωες σε ένα δυστοπικό μέλλον, το Blade Runner. Σε αυτό, η επιστήμη έχει προχωρήσει τόσο που μπορεί να δημιουργήσει αντίγραφα ανθρώπων. Αντίγραφα που στέλνονται σε άλλου πλανήτες και σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να επιστρέψουν στη γη. Όσα από αυτά επιστρέφουν θα πρέπει να «τερματίζονται».

Δάκρυα στη βροχή, ο μονόλογος του Ρόι
Σε μια από τις πιο διάσημες σκηνές της ταινίας, ο Ρόι Μπάτι, που αντιλαμβάνεται πως το τέλος πλησιάζει στέκεται πάνω από τον τιμωρό του και αφού του σώζει τη ζωή ξεκινά έναν μονόλογο που μνημονεύτηκε δεκάδες φορές από τότε. «Είδα πράγμα που εσείς οι άνθρωποι δεν θα πιστεύατε» λέει ο Ρόι.

«Επιτέθηκα σε φλεγόμενα πλοία στον ώμο του Ωρίωνα. Παρακολούθησα C-Beams να αστράφτουν στο σκοτάδι πλάι στην Πύλη Τανχάουζερ. Ολες αυτές οι στιγμές θα χαθούν στον χρόνο, σαν δάκρυα στη βροχή. Είναι ώρα να πεθάνω». Το ρομπότ σβήνει μέσα στο νερό της βροχής και μαζί του πετά στον ουρανό ένα λευκό περιστέρι που κρατούσε όλο αυτό το διάστημα στα χέρια.

Δείτε την εμβληματική σκηνή:

https://www.iefimerida.gr/stories/i-skiniti-toy-roytgker-haoyer-sto-blade-runner

ΕΝΑ ΣΧΟΛΙ0

  1. betty

    2019/07/26 στις 6:17

    Ναι, είναι συγκλονιστικό: “σαν δάκρυα στη βροχή”…

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *