To τέλος της κομψότητας

Από την/τον Christina Politi | 18 Φεβρουαρίου 2019

Η μικρή αδελφή της Τζάκι Ωνάση την συναγωνιζόταν στην κομψότητα και άλλα πολλά..  Πέθανε στο σπίτι της στη Νέα Υόρκη, στα 85 της.

502a5546e1a9649c2ce120955c2ed9f3

Η Caroline Lee Bouvier,  γεννήθηκε το 1933 τέσσερα χρόνια μετά την αδερφή της Τζάκι. (Της είχα μεγάλη αδυναμία γιατί είχε παγκ..)

Μαζί με την Τζάκι ήταν οι κομψότερες γυναίκες όλων των εποχών. Λεπτές, διαχρονικές, χωρίς πλαστικές και μπανάλ αγωνίες με την ηλικία τους. Ενώ τις χώριζαν πολλά στη ζωή , στο φινάλε τις ένωσαν άλλα τόσα και την  Λι την πένθησε όλος ο πλανήτης της μόδας όπως της άξιζε.

DzhEHPSWkAEv6ar

Συνεργάστηκε με την εκδότρια του Harper’s Bazaar, Diana Vreeland και γνώρισε επιτυχία ως διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων και ως υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων στο χώρο της μόδας όπου συνεργάστηκε με τον Giorgio Armani.

Ήταν κολλητή με τον Truman Capote και τον  Andy Warhol. Παντρεύτηκε τρεις φορές: Τον Michael Canfield εκδότη, τον Πολωνό πρίγκιπα Στάνισλαβ Ράντζβιλ, και τον χορογράφο Χέρμπερτ Ρος Ο πρώτος της γάμος ακυρώθηκε, οι άλλοι δύο έληξαν με διαζύγιο.

Μεταξύ των εραστών της ήταν ο βρετανός πολιτικός Ρόι Τζένκινς, καγκελάριος και συγγραφέας πολλών γνωστών ιστορικών και πολιτικών βιβλίων. Είχε επίσης σχέση με τον Έλληνα  κροίσο  Αριστοτέλη Ωνάση πριν αυτός παντρευτεί την αδελφή της. Η Ράτζβιλ περιέγραφε τον Ωνάση ως “δυναμικό, παράλογο, σκληρό, υποθέτω, αλλά συναρπαστικό”

9b3d935d80958449c7ffff803a9b291b

Πρόσφατα δήλωσε στο Vanity Fair: “Σας παρακαλώ πείτε μου ότι δεν πρόκειται για άλλη μία ιστορία σχετική με την αδερφή μου και εμένα. Το έχω βαρεθεί πια αυτό. Είναι σαν να είμαστε σιαμαίες”. Την καταλαβαίνουμε..

Η σχέση της Ράτζβιλ με τον Truman Capote ήταν λαμπερή και θυελλώδης. Έγινε ένας από τους “κύκνους” του το όνομα που έδινε ο διάσημος συγγραφέας στις ερωμένες του, όταν μιλούσε γι’ αυτές στον στενό κύκλο των φίλων του.

Ο Τρούμαν Καπότε θεωρούσε τις αδερφές Μπουβιέ, τηνΤζάκι και την Λι,γκέισες και υποστήριζε ότι ξέρουν τα πάντα για την αποπλάνηση.

Για τα χρόνια που έζησε στο Λευκό Οίκο κοντά στον Τζον Κένεντι και την αδερφή της Τζάκι, η Λι έλεγε ότι είχαν “εξαιρετικό ενδιαφέρον” και ότι ήταν όμορφο να κάνει βόλτες με το προεδρικό γιοτ και να μαθαίνει τα μυστικά του κράτους.

Ο ανταγωνισμός ανάμεσα στην Τζάκι και την Λι

Στο βιβλίο «The Fabulous Bouvier Sisters: The Tragic and Glamorous Lives of Jackie and Lee», των συγγραφέων Sam Kashner και Nancy Schoenberger, περιγράφεται η μεγάλη αντιζηλία που υπήρχε ανάμεσα στην Λι Ράτζβιλ και την αδερφή της Τζάκι

Ο ανταγωνισμός των δυο αδερφών ήταν τέτοιος που η Λι όπως θέλουν οι φήμες κοιμήθηκε με τον Τζον Κένεντι κάτι που η Τζάκι δεν της συγχώρεσε ποτέ και της το ανταπέδωσε όπως λένε οι φήμες, αφού η Λι ήταν αυτή με την οποία είχε σχέσεις ο Αριστοτέλης Ωνάσης, όταν παντρεύτηκε τον Έλληνα κροίσο.

Όταν η Λι γνώρισε τον Ωνάση εκείνη ήταν 30 και εκείνος 57 ετών και εραστής της Μαρία Κάλλας. Η σχέση είναι σχεδόν επίσημη και το καλοκαίρι του 1963 ο Drew Pearson έγραψε στην Washington Post: «Ο φιλόδοξος εφοπλιστής τρέφει την ελπίδα να γίνει κουνιάδος του προέδρου;». Η Μαρία Κάλλας μισούσε τη Λι όσο καμία άλλη γυναίκα. Κάποτε είπε “ποτέ δεν αντιπάθησα τη Τζάκι αλλά μισούσα τη Λι”.

Η Λι δεν πήγε στο γάμο της αδλεφής της με τον Ονάση.

Οι εξολομογήσεις της Λι στον Τρούμαν Καπότε για την προδοσία της αδελφής της άφησαν εποχή. Του μίλησε για τα πάντα: για την εποχή που η Τζάκι έκλεβε την προσοχή του πατέρα τους, για τη λατρεία της για τα άλογα, τα οποία η Λι φοβόταν. Για να την παρηγορήσει, ο Αριστοτέλης Ωνάσης της πρόσφερε ένα ακίνητο κοντά στην Αθήνα το οποίο η Λι πούλησε αμέσως.

Τα κουτσομπολιά όμως και οι φήμες σβήνουν μπροστά στις ωραίες εικόνες των δύο κυριών που τελικά έγραψαν ιστορία και έφυγαν με αξιοπρέπεια.

 

Christina Politi

Christina Politi

Η Χριστίνα είναι δημοσιογράφος (υπήρξε και punKοσμικογράφος) έκανε περάσματα από την τηλεόραση, πολλές συνεντεύξεις, σχόλια, αμπελοφιλοσόφησε, έζησε ωραίες εποχές, ταξίδεψε πολύ, άκουσε πολλή μουσική, είδε θέατρο και κυρίως κινηματογράφο μανιωδώς, συνεργάστηκε σχεδόν με όλα τα περιοδικά και τηλεοπτικά κανάλια, έστησε το Cosmopoliti (παρατσούκλι από το γραφείο), έβαλε νερό στο κρασί της, το φιλοσόφησε και παραμένει αισιόδοξη. Είναι μητέρα δύο παιδιών και σκυλιών ράτσας pug.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *