Τετ-α-τετ με τον Χρήστο Νέζο: “Μαγειρεύοντας στη Νάξο και τις μικρές Κυκλάδες”

Από την/τον Christina Politi | 15 Σεπτεμβρίου 2018

20-5

Ο Χρήστος Νέζος πάνω απ΄όλα είναι αληθινός. Αν δεν τον γνωρίζεις, σου δημιουργεί αμέσως οικειότητα. Αν τον γνωρίζεις, όπως εγώ, είναι το καλύτερο ταίρι για να κάνεις μαζί του από μια απλή βόλτα στο κέντρο της πόλης μέχρι πολυήμερη εκδρομή και να περάσεις τέλεια! Έχει άποψη για όλα, αλλά δεν την μοιράζεται στη μικρή οθόνη, γιατί πιστεύει ότι δεν αφορά τον κόσμο.

Πρόσφατα, κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο μαγειρικης του με τίτλο “Μαγειρεύοντας στη Νάξο και τις μικρές Κυκλάδες” που εμπνεύστηκε από το πανέμορφο νησί με τις πιο νόστιμες πατάτες και την πιο νόστιμη γραβιέρα. Ο Χρήστος έχει αυθεντικότητα και παραμένει σταθερή τηλεοπτική αξία, γι΄αυτό από τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου, θα τον βλέπουμε στο ανανεωμένο Πρωινό του Αντ1. Στο Τετ-α-τετ που είχαμε, μου είπε γιατί διάλεξε τη Νάξο, για την αγαπημένη του συνταγή, για το Mega και για πολλά άλλα.

nezosexo

– Γιατί η Νάξος;

Γιατί σε αυτό το πανέμορφο νησί εμπνεύστηκα το βιβλίο όταν εξερευνώντας το, ανακάλυπτα τις χιλιάδες μαγειρικές προτάσεις που σου δίνει. Μη ξεχνάς πως εδώ παράγεται η νοστιμότερη πατάτα, αλλά και η νοστιμότερη γραβιέρα του κόσμου χωρίς πρόσμιξη αλατιού. Γιατί σε αυτό το Κυκλαδίτικο νησί δεν συναντάς τη μοναδική κουζίνα του Αιγαίου αλλά ανακαλύπτεις και πολλές άλλες πρωτόγνωρες.

– Ποια η αγαπημένη σου συνταγή από το βιβλίο; 
Η αγαπημένη μου συνταγή είναι μία που εμπνεύστηκα σε ένα ταξίδι μου στην Αλάσκα. Πίτσα με ανανά. Τη δοκίμασα με ένα τοπικό τυρί που δεν την απογείωνε και τη φαντάστηκα πώς θα ήταν με γραβιέρα Ναξου. Όταν γύρισα στην Ελλάδα, τη δοκίμασα και φυσικά δεν είχα πέσει έξω. Ήταν και είναι τέλεια! Πάντα παίρνω τα εύσημα για την πίτσα μου αυτή.

----
-Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με τη μαγειρική;
Με τη μαγειρική εκτός απο το σπίτι μου, έχω ασχοληθεί και τηλεοπτικά απο τα πρώτα μου βήματα στην τηλεόραση το 1991, στον Πρωινό Καφέ, στήνοντας μικρές μαγειρικές ενότητες πρωτότυπες την εποχή εκείνη, αφού τηλεοπτικοί σεφ δεν υπήρχαν. Ίσως ακόμη και να μην είχαν αποφασίσει να ασχοληθούν με το επάγγελμα αυτό. Δεν θα ξεχάσω που επί μία εβδομάδα ζωντανών εκπομπών, εγώ παρουσίαζα συνταγές. Τη μια μέρα να μαγειρεύω στην κοιλάδα με τις πεταλούδες, την άλλη  μπροστά από τα ελάφια στο λιμάνι της Ρόδου και πολλές άλλες. Αυτά όλα ήταν δικές μου εμπνεύσεις, χωρίς να έχω αντιγράψει κάποιον, δεν ήταν προτάσεις που μου έδωσαν να υλοποιήσω. Όποτε Χριστίνα μου, έχω ενα μικρό μπόνους που τα σκέφτηκα μόνος μου.
-Πώς βλέπεις την τηλεόραση σήμερα;
Όλα γυρίζουν γύρω από την προσωπική ζωή, αλλά πού θα πάει. Επειδή είμαι αισιόδοξος θα γυρίσει το πράγμα

240-768x1024
-Σου λείπει το Μega;
Αν μου λείπει; Και βέβαια μου λείπει. Η ποιότητά του είναι αυτή που έκανε και κάνει το Μega ξεχωριστό. Το τηλεοπτικό κοινό την αναζητά. Ρώτησε το κόσμο  αν του λείπει το Μega.
-Ποια ήταν η καλύτερη συνεργασία σου;
Ήταν όλες ξεχωριστές, από όλες κάτι πήρα, υποσυνείδητα. Πίστεψε με Χριστίνα, επειδή σαν άνθρωπος έχω ένα καλό, το μυαλό μου δεν ξέρω πώς γίνεται,  διαγράφει όλα τα αρνητικά  και δεν θυμάμαι τίποτα. Έτσι μόνο καλά έχω να θυμηθώ από όλους.  Ξέρω ότι σου φαίνεται περίεργο, αλλά είναι η αλήθεια.
-Τι θα κάνεις τη νέα σεζόν;
Θα είμαι στο Πρωινό του Αντ1 με την Φαίη Σκορδά, με νέο πλατό, νέα δημοσιογραφική ομάδα, νέους συνεργάτες και θα κάνω τις ζωντανές συνδέσεις.

Christina Politi

Christina Politi

Η Χριστίνα είναι δημοσιογράφος (υπήρξε και punKοσμικογράφος) έκανε περάσματα από την τηλεόραση, πολλές συνεντεύξεις, σχόλια, αμπελοφιλοσόφησε, έζησε ωραίες εποχές, ταξίδεψε πολύ, άκουσε πολλή μουσική, είδε θέατρο και κυρίως κινηματογράφο μανιωδώς, συνεργάστηκε σχεδόν με όλα τα περιοδικά και τηλεοπτικά κανάλια, έστησε το Cosmopoliti (παρατσούκλι από το γραφείο), έβαλε νερό στο κρασί της, το φιλοσόφησε και παραμένει αισιόδοξη. Είναι μητέρα δύο παιδιών και σκυλιών ράτσας pug.

ΕΝΑ ΣΧΟΛΙ0

  1. Flashdanced

    2018/09/15 στις 21:49

    Καλοτάξιδο το βιβλίο του!!!!!

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *