Η Αλεξάνδρα Γκράβας άγγιξε την καρδιά της Ευρώπης με τη συναυλία της

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 17 Μαΐου 2019

Plasma screen 2

Στην καρδιά της Ευρώπης εμφανίσθηκε η διεθνούς φήμης μέτζο-σοπράνο Αλεξάνδρα Γκράβας, η οποία τραγούδησε στο περίφημο Palais des BeauxArts στις Βρυξέλλες, φέροντας το άγγιγμα της ελληνικής μουσικής. Η συναυλία της με τίτλο #discoveries# the greek touch, που πηγάζει από την πρόσφατη νέα μουσική της δουλειά «Songbook  πραγματοποιήθηκε με την αμέριστη συμπαράσταση των μεγάλων χορηγών της βραδιάς του ΕΟΤ και της TELETRANS.

brussels collage 1

Η σημαντική ερμηνεύτρια που διαθέτει το χάρισμα της επικοινωνίας, ταξίδεψε το κοινό των Βρυξελλών σ ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι ψυχής. Στην κατάμεστη αίθουσα του Palais des Beaux-Arts η Αλεξάνδρα Γκράβας παρουσίασε μια βραδιά γεμάτη εκπλήξεις, με τραγούδια από διάφορα μέρη του κόσμου, σε συνδυασμό με τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών σε απρόσμενες προσεγγίσεις, δίνοντας τη δική της σφραγίδα. Τραγούδησε σε πολλές γλώσσες σε μια πολυπολιτισμική βραδιά ενθουσιάζοντας το κοινό  που την χειροκρότησε θερμά.

Gravas 2

Την ερμηνεύτρια πλαισίωσαν οι κορυφαίοι σολίστ: Πέτρος Μπούρας (πιάνο-μουσική επιμέλεια), Δημήτρης Κουζής (βιολί),  Γιάννης Γιοβάνος (τσέλο). Ως special guest εμφανίσθηκε η Ελληνική Χορωδία Βρυξελλών, υπό την διεύθυνση του Χρήστου Γκακούδη, η οποία τραγούδησε δύο τραγούδια και ένα ακόμα με την Αλεξάνδρα Γκράβας, δρέποντας ηχηρό χειροκρότημα.

Ανάμεσα σε εκείνους που παραβρέθηκαν στη βραδιά ήταν επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στελέχη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πολλοί φιλόμουσοι οι οποίοι απήλαυσαν τη μοναδική βραδιά.

Μεγάλοι χορηγοί ο ΕΟΤ και η TELETRANS.

Χορηγοί: Periple, 12 hours for Greece.

Η Αλεξάνδρα Γκράβας κατέκτησε τους Βέλγους

Μετά το πέρας της συναυλίας υπέγραψε το CD της στο κοινό των Βέλγων που κατέκτησε.

Gravas Bouras Stage 1 Banner 1

 

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *