Του Κουτρούλη ο γάμος: γιατί αξίζει να το δεις

Από την/τον Makis Gazis | 4 Ιουλίου 2016

χ3 - Copy

Ποτέ άλλοτε δεν ήταν πιο επίκαιρο από τις μέρες που ζούμε στην Ελλάδα του 2016 «Του Κουτρούλη ο γάμος» το έργο που έγραψε ενάμιση αιώνα πριν ο Αλέξανδρος Ρίζος Ραγκαβής. Η παράσταση που έστησε και σκηνοθέτησε ο Γιάννης Καλατζόπουλος σε παραγωγή των θεατρικών επιχειρήσεων Λεμπέση ήταν πραγματικά μια ευχάριστη έκπληξη. Γιατί είναι τόσο άμεσα συνδεδεμένη με την κάθε στιγμή της καθημερινότητας μας η απόδοση του κειμένου από τον ίδιο τον Καλατζόπουλο που μάλλον όσοι θεατές αγνοούσαν το έργο πίστεψαν ότι βρίσκονται μπροστά στην απόλυτα σύγχρονη σάτιρα. Μια σάτιρα η οποία εκθέτει και καυτηριάζει όλα τα λαμόγια και τις ανυπόστατες υπάρξεις που άγονται και φέρονται ως σημαντικοί παράγοντες της πολιτικής σκηνής του τόπου αυτού. Μια σάτιρα η οποία εκθέτει όλη τη νοοτροπία της διαπλοκής που γονιδιακά υπάρχει στο DNA όλων αυτών των ανώτερων αρχόντων από την ίδρυση του σύγχρονου Ελληνικού κράτους μέχρι σήμερα. Μια σάτιρα που βγάζει στο φως με ξεκαρδιστικό τρόπο όλα τα αρνητικά στοιχεία της ελληνικής ταυτότητας που έχουν φτάσει τον τόπο στη μεγάλη έκπτωση μέσα από τον νεποστισμό, την αναξιοκρατία, την ξενομανία, την διαφθορά, την εξαγορά συνειδήσεων και τις «μαιμουδίστικες συμπεριφορές».

IMG_1172

Ένας πολύ καλός θίασος με έναν υπέροχο Κουτρούλη. Ο Γιάννης Βούρος είναι πραγματική απόλαυση ερμηνεύοντας τον ομώνυμο ήρωα του Ραγκαβή. Ποτέ πριν δεν τον έχετε δει να αποδομείται ολοκληρωτικά χαρίζοντας στιγμές απίστευτου γέλιου. (Μήπως ήρθε η ώρα να κάνει περισσότερο κωμωδία;) Το «σκάνδαλο» με το όνομα Ανθούσα –  Τάνια Τρύπη – δεν θα μπορούσε να είναι λιγότερο από πολύ καλή. Ο ερμηνευτικός συνδυασμός στη σκηνή μεταξύ της και των εξαιρετικών Άγγελου Μπούρα, του άτυχου υποψήφιου αραβωνιαστικού της Ανθούσας και Κώστα Φλωκατούλα, του «υπασπιστή» του Κουτρούλη – χαρίζει πολύ γέλιο. Είναι σημαντικό να γίνονται τέτοιες δουλειές από καταξιωμένα ονόματα ηθοποιών και παραγωγών, οι οποίοι δεν πασχίζουν απλά για τη πρωτιά και το επόμενο πρωτοποριακό ανέβασμα ενός άγνωστου έργου του Μαρκ Ρέιβενχιλ, αλλά δημιουργούν δουλειές όπως αυτή, συστήνοντας σε νέο κόσμο σημαντικά έργα από την ιστορία του ελληνικού θεάτρου. Πραγματικά θα περάσετε υπέροχα, αξίζει να το δείτε!

IMG_1182

Makis Gazis

Makis Gazis

Μεγάλωσε με clubbing απο τα 14, σπούδασε Κινηματογράφο, εργάζεται 22 χρόνια επίσημα ως Casting Director σε Ελληνικές και διεθνείς παραγωγές, έχει ανακαλύψει τους περισσότερους καλούς νέους Έλληνες ηθοποιούς και ζει μεταξύ θεατρικών σκηνών, κινηματογραφικών σετ και νυχτερινών διαδρομών στα πια ευφάνταστα venues.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *