10 cosmoερωτήσεις στην Σάσα Σταμάτη: τι την ξυπνάει κάθε πρωί στις 6 και άλλα..

Από την/τον Christina Politi | 7 Ιουνίου 2018

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1.  Πόσο ύψος έχεις;

  1.85 φλατ. Στο σχολείο πάντα ένοιωθα  κοντή γιατί η κολλητή μου η Κατερίνα μου έριχνε ενα κεφάλι. Άσε που οι  άνδρες μπορεί να θαυμάζουν τις ψηλές όμως τελικά βγαίνουν με τις κοντές! Από στατιστικές έρευνες στις ΗΠΑ με δείγμα αντρών από 18 έως 85 χρόνων προέκυψε ότι οι εκπρόσωποι του ισχυρού φύλου αποδεικνύονται στην πλειοψηφία τους φανατικοί υποστηρικτές του πρότυπου που θέλει τον άντρα πιο ψηλό από τη γυναίκα. Παρόλο που ανοιχτά θαυμάζουν τις ψηλές, το 80% των ανδρών προτιμούν να βγουν ραντεβού με μία γυναίκα πιο κοντή από τους ίδιους.Άλλη έρευνα αποδεικνύει ότι οι γυναίκες χαμηλού αναστήματος έχουν περισσότερες κατακτήσεις από τις πιο ψηλές ενώ οι άνδρες τις περιγράφουν ως πιο ελκυστικές και θερμές.

 2. Μυαλό ή κορμί; Διάλεξε ένα από τα δύο

Μ’ αρέσει να παίζω με το μυαλό του άνδρα που με ενδιαφέρει και σχεδόν να τον «τρελαίνω». Οι  άντρες κοιτάνε το σώμα σου πρώτα. Αλλά δεν ψάχνουν πάντα το τέλειο κορμί. Μπορεί ένα χαμόγελό σου ή το τίναγμα των μαλλιών σου να είναι αυτό που τους φτιάχνει περισσότερο.

3.  Ποιο είναι το όνειρο σου για την επόμενη χρονιά;

Μου αρέσει να ζω το τώρα γιατί  το αύριο αργεί να ξημερώσει. Ξεχνάω  το αύριο για μια στιγμή, σαν να μην υπάρχει και ζω το τώρα.

4. Τι είναι το καλύτερο που έχεις ακούσει για σένα;

 Ότι είμαι ο εαυτός μου και δεν προσπαθώ να αρέσω σε όλους τους άλλους.

5.Τι δεν συγχωρείς στον εαυτό σου;

Δεν θα συγχωρούσα την αχαριστία. Η αληθινή αξία ενός ανθρώπου φαίνεται στο πως φέρεται σε κάποιον από τον οποίο δεν έχει κανένα όφελος.

 102

 6. Ποιο είναι το είδωλο σου;

 H αγαπημένη μου Όλιβ γιατί ο Ποπάι ήταν μόνιμα ερωτευμένος μαζί της.

  7. Ποιος ειναι ο ιδανικός άντρας;

Όλες δικαιούμαστε τον ιδανικό άντρα. Δεν αξίζει να συμβιβαζόμαστε με κάτι λιγότερο, απλώς και μόνο για να μη γεράσουμε μόνες μας . Ο ιδανικός είναι αυτός που σε κάνει να νιώθεις πως είσαι τα πάντα για εκείνον. Κι εσύ δεν αμφιβάλλεις ούτε στιγμή ότι είσαι για αυτόν the one and only.  Είναι εκείνος που δεν συγκρίνεται με κανέναν από όσους γνώρισες μέχρι στιγμής, γιατί απλώς… δεν συγκρίνεται.

 8. Ακούς μουσική και αν ναι τι

Ακούω τα πάντα από κλαρίνα μέχρι όπερα. Ανάλογα τη φάση και τη διάθεση. Μπορεί να με δεις να διασκεδάζω ακούγοντας  την φίλη μου Τζένη Κατσίγιαννη  και να χορέψω σε ένα πανυγήρι ενώ την άλλη μέρα να βρεθώ στο Ηρώδειο να παρακολουθώ Καμεράτα. Όλα παίζουν.

9. Ποιο παιδικό σου βίωμα δεν έχεις αποβάλει;

 Έχω ένα ιδιαίτερο παιδικό βίωμα που με συντροφεύει κάθε μέρα. Είναι μια συνήθεια που δεν θυμάμαι πότε ξεκίνησε αλλά είναι σίγουρα η αγαπημένη μου. Κάθε πρωί στις 6 η μητέρα μου, μου φέρνει το γάλα, όπως μόνο εκείνη ξέρει να το φτιάχνει, στο κρεβάτι. Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου από τα σχολικα μου χρόνια η μητέρα μου με φροντίζει μ αυτό τον τρόπο και τώρα που το σκέφτομαι ξανά κάθε πρωί ξυπνάω με μια ευχάριστη έκπληξη.

 10. Τελικά Σάσα υπάρχουν πραγματικές φιλίες στο χώρο της σοουμπίζ;

Μια λέξη τόσο μικρή, αλλά και τόσο δυνατή, που το άκουσμά της και μόνο σε κάνει να χαμογελάς. Ίσως η φιλία μοιάζει με τον κεραυνοβόλο έρωτα, που σε χτυπάει κατακέφαλα και αμέσως καταλαβαίνεις πως κάποιος σου ταιριάζει. Πολλοί ήταν αυτοί που θέλησαν να μιλήσουν για τη φιλία, και σήμερα πια τα λόγια τους έχουν γίνει αποφθέγματα.   Θα επιλέξω αυτό που είχε πει ο Αμερικανός δημοσιογράφος WalterWinchell, 1897-1972, “Πραγματικός φίλος είναι αυτός που έρχεται κοντά, όταν όλος ο υπόλοιπος κόσμος απομακρύνεται.”  Έχω πολλούς φίλους από τον χώρο αλλά οι κολλητοί  μου φίλοι είναι οι παιδικοί μου φίλοι και πρόσωπα εκτός του χώρου που μου δίνουν την πλήρη ελευθερία να είμαι ο εαυτός μου. Δεν εμπιστεύομαι αυτούς που λένε ότι έχουν πολλούς φίλους. Είναι ένα σίγουρο σημάδι ότι δεν ξέρουν πραγματικά κανέναν.

054

Christina Politi

Christina Politi

Η Χριστίνα είναι δημοσιογράφος (υπήρξε και punKοσμικογράφος) έκανε περάσματα από την τηλεόραση, πολλές συνεντεύξεις, σχόλια, αμπελοφιλοσόφησε, έζησε ωραίες εποχές, ταξίδεψε πολύ, άκουσε πολλή μουσική, είδε θέατρο και κυρίως κινηματογράφο μανιωδώς, συνεργάστηκε σχεδόν με όλα τα περιοδικά και τηλεοπτικά κανάλια, έστησε το Cosmopoliti (παρατσούκλι από το γραφείο), έβαλε νερό στο κρασί της, το φιλοσόφησε και παραμένει αισιόδοξη. Είναι μητέρα δύο παιδιών και σκυλιών ράτσας pug.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *