Ένα πέτρινο σχολείο, με τα κατακόκκινα κεραμίδια, τα πράσινα παράθυρα, την ελληνική σημαία, τα μονοπάτια στην αυλή και τον πέτρινο φράχτη, έγινε ένα ζαχαρένιο έργο τέχνης! Ο Γιάννης Λούκας και ο γιος του Λευτέρης, γνωστοί και επιτυχημένοι ζαχαροπλάστες στη Λαμία, δημιούργησαν ένα μοναδικό έργο τέχνης από ζάχαρη που αναπαριστά με ακρίβεια το Δημοτικό Σχολείο Καμπιών
Το έργο εκτός της βάσης και του σκελετού, έχει δημιουργηθεί με βρώσιμα υλικά αποκλειστικά. Για την κατασκευή χρησιμοποιήθηκαν: 100 gr Αλβουμίνη, 1.800 γρ. νισιστές (άνθος αραβοσίτου ή άμυλο καλαμποκιού), 4 kg ζάχαρη κρυσταλλική, 12 kg ζάχαρη άχνη, 36 φύλλα ζελατίνας ζαχαροπλαστικής, 300 gr χρώματα ζαχαροπλαστικής, 400 gr γλυκόζη και 5 Kg νερό.
Ο τεχνίτης Γιάννης Λούκας εργάστηκε 90 ώρες με την υποστήριξη του γιου του, Λευτέρη για 12 ώρες. Το έργο ξεκίνησε την 1η Ιουνίου 2016 και τέλειωσε την 11η Ιουλίου 2016.
Το έργο έκανε δωρεά ο δημιουργός, στο Σωματείο των Απανταχού Καμπιωτών Φθιώτιδας. Ο Γιάννης Λούκας κατάγεται από εκεί και όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι το λιγότερο που θα μπορούσα να προσφέρω» τονίζοντας την σπουδαιότητα των όσων κάνουν οι συγχωριανοί του και το Σωματείο των Απανταχού Καμπιωτών Φθιώτιδας.
Μπορείτε να το απολαύσετε από κοντά στο Δημοτικό Σχολείο Καμπιών κατά τις απογευματινές ώρες του καλοκαιριού, το οποίο λειτουργεί ως αίθουσα Πολιτισμού όπου πραγματοποιούνται εκδηλώσεις και είναι μια σημαντική πολιτιστική εστία για τους κατοίκους. Το χωριό είχε κτισθεί στους βυζαντινούς χρόνους ψηλότερα από τη σημερινή του θέση στην τοποθεσία Καρτσαρού και σε υψόμετρο 960μ. στη ΒΔ πλευρά του βουνού Γουλινάς. Αργότερα, κατά τον 13ο αιώνα το χωριό μεταφέρθηκε στη θέση Παλιοκαμπιά. Τη σημερινή ονομασία του Καμπιά το χωριό την οφείλει στο γεγονός ότι ήταν κτισμένο πάνω σε ένα μικρό οροπέδιο, σε μικρό κάμπο δηλαδή.
Δείτε περισσότερα εδώ:
http://radio-net.gr/v1/dimotiko-scholio-kampion-ena-monadiko-ergo-technis-apo-zachari-dia-chiros-louka-photos/
Σχόλια για αυτό το άρθρο