Τα μυστικά για μια ευτυχισμένη σχέση

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Από την/τον onmed.gr | 8 Φεβρουαρίου 2019

Annex - Hepburn, Katharine (Philadelphia Story, The)_16

Ποιοι είναι οι βασικότεροι παράγοντες που εξασφαλίζουν την αρμονική συμβίωση του ζευγαριού τώρα και στο μέλλον; Οι επιστήμονες που μελετούν τις ανθρώπινες σχέσεις έχουν καταλήξει σε ορισμένα συμπεράσματα-κλειδιά, δίνοντας σε όλους μας σημαντικά μαθήματα ζωής.

Ο παράγοντας που φαίνεται να προβλέπει με μεγαλύτερη ακρίβεια ότι ένα ζευγάρι θα ευτυχήσει είναι η ευγένεια και η συναισθηματική γενναιοδωρία, σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές από το Ινστιτούτο Γκότμαν. Παράλληλα, η ευαισθησία προς το σύντροφο και η εστίαση στα θετικά στοιχεία του χαρακτήρα του, σε αντίθεση με την αυστηρή κριτική και την επιθετικότητα, αποτελούν χαρακτηριστικό γνώρισμα των ευτυχισμένων ζευγαριών.

Μία μελέτη, αυτή τη φορά από το Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια, υπέδειξε ότι ένα ακόμη απαραίτητο «συστατικό» της ευτυχισμένης σχέσης είναι η ευγνωμοσύνη. Τα άτομα που νιώθουν ότι ο σύντροφός τους τα εκτιμά δηλώνουν μεγαλύτερη δέσμευση στη σχέση τους και γενικώς διατηρούν σε μεγαλύτερο βαθμό την αισιοδοξία τους. Τέλος, η λήψη αποφάσεων από κοινού αλλά και το δίκαιο μοίρασμα των ευθυνών του σπιτιού διευκολύνουν τη συμβίωση, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Family Issues.

ΠΗΓΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *