
Το Cosmopoliti εξασφάλισε για τους αναγνώστες του διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Στρακαστρούκες» την Tετάρτη 1/7 στις 21:00 στο Θέατρο Βράχων. Για να τις διεκδικήσετε, γράψτε το ονοματεπώνυμό σας εδώ ή στη σελίδα μας στο Facebook και αυτόματα μπαίνετε στην κλήρωση. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν με προσωπικό μήνυμα στο inbox ή με e-mail χωρίς να ζητηθεί να μπουν σε κάποια λινκ. Οποιοσδήποτε άλλος τρόπος επικοινωνίας είναι σπαμ απάτης. Καλή επιτυχία!

Η παράσταση που έγινε sold out από στόμα σε στόμα και παίζεται ήδη τρία χρόνια, ξεκίνησε για το πρώτο καλοκαιρινό της ταξίδι σε όλη την Ελλάδα.
Στο πρώτο του θεατρικό έργο ο ηθοποιός και τραγουδοποιός Δημήτρης Σαμόλης βάζει στο μικροσκόπιο την “αγία ελληνική οικογένεια” και μαζί με τον Μάριο Κακουλλή που υπογράφει τη σκηνοθεσία, δημιουργούν ένα συγκλονιστικό one-manshow γεμάτο χιούμορ και συγκίνηση που ταράζει τα νερά του καθωσπρεπισμού. Μέσα από έναν συνταρακτικό μονόλογο-κατάθεση, η ζωή στην επαρχία και ο εκφοβισμός ειδικά των νέων, πότε οδυνηρά και πότε με χιούμορ, μας αποκαλύπτεται για να φωτίσει κρυμμένες αλήθειες. Οι Στρακαστρούκες είναι μια καθηλωτική ελεγεία αγάπης για την ανθρώπινη φύση αλλά και ένα φωτεινό βέλος σε αυτά που μας πόνεσαν βαθιά.
Το έργο
Βρισκόμαστε ακριβώς δέκα λεπτά πριν χτυπήσουν οι καμπάνες για την Ανάσταση σ’ ένα χωριό της Κρήτης. Ο Κωσταντής κρατάει στη μια του χούφτα καραμελάκια που σκάνε στο στόμα και στην άλλη αυτοσχέδιες στρακαστρούκες. Στην κλειστή κοινωνία της επαρχίας που κανείς δεν του απλώνει το χέρι, ο ήρωάς μας ανοίγει την καρδιά του με σπαρακτικό χιούμορ λίγο πριν κάνει το μεγάλο μπαμ. Οι καμπάνες όμως χτυπούν νωρίτερα.
Συντελεστές
Κείμενο – Ερμηνεία – Τραγούδια: Δημήτρης Σαμόλης
Σκηνοθεσία: Μάριος Κακουλλής
Σκηνικά – Κοστούμια: Λουκάς Μπάκας
Φωτιστικός σχεδιασμός – Δραματουργία: Στέφανος Δρουσιώτης
Μουσική: ECATI
Βοηθός σκηνοθέτη: Δανάη – ΑρσενίαΦιλίδου
Φωτογραφίες: ΕλίναΓιουνανλή
Βίντεο: ΘωμάςΠαλυβός
Social media: Pop Communications
Επικοινωνία: Ειρήνη Λαγουρού
Παραγωγή: ARS AETERNA
Διάρκεια: 70 λεπτά
Τιμές εισιτηρίων: 20€ | 17€ μειωμένο [φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ]
Προπώληση: more.com
Επικοινωνία: Ειρήνη Λαγουρού

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ
1 Ιουλίου | Θέατρο Βράχων
3 Ιουλίου | Χαλκίδα – Θέατρο Ορέστης Μακρής
6 Ιουλίου |Βεάκειο Θέατρο Πειραιά
10 Ιουλίου | Αιγάλεω – Δημοτικό Θέατρο “Αλέξης Μινωτής”
13 Ιουλίου | Βριλήσσια – Θέατρο Νταμάρι “Αλίκη Βουγιουκλάκη”
9 Ιουλίου | Ιωάννινα – Υπαίθριο Θέατρο ΕΗΜ
16 Ιουλίου | Πάτρα – Θερινό Δημοτικό Θέατρο
22 Ιουλίου | Θέατρο Δάσους
31 Ιουλίου | Ανοιχτό Θέατρο Καλαμάτας
17 Αυγούστου | Χανιά – Θέατρο Ανατολικής Τάφρου
18 Αυγούστου | Ρέθυμνο – Θέατρο Ερωφίλη
19 & 20 Αυγούστου | Ηράκλειο – Κηποθέατρο Καζαντζάκης











































Σχόλια για αυτό το άρθρο