Αγιορείτικη κουζίνα στο Garbo Bar-Restaurant

Από την/τον Vasilis Papavasiliou | 28 Απριλίου 2019

13

Mία εξαιρετική βραδιά εμπνευσμένη από την αγιορείτικη κουζίνα πραγματοποιήθηκε στο νέο Garbo Bar-Restaurant στην Θεσσαλονίκη.

Στα πλαίσια του Live the myth of Greek gastronomy ο κόσμος που παρευρέθηκε είχε την ευκαιρία να απολαύσει ένα μοναδικό μενού αφιερωμένο σε ελληνικές συνταγές από τα μοναστήρια του Αγίου Όρους μέχρι και τα μοναστήρια της Κρήτης.

Η μοναστική μαγειρική βασισμένη σε λαχανικά, φρούτα και ελαιόλαδο, απουσία κρέατος και γαλακτοκομικών ειδικά στην περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους παρευρισκόμενους από την απλότητα και νοστιμιά που συνόδευαν όλα τα πιάτα που ετοίμασε ο σεφ του Garbo Bar-Restaurant.

Οι μουσικές επιλογές του dj αλλά και τα ιδιαίτερα cocktails που μπορούσε κάποιος να απολαύσει στο bar πλαισίωναν αυτή την βραδιά επιβεβαιώνοντας πως το Garbo Bar-Restaurant αποτελεί πλέον hot spot σημείο της πόλης.

Το Garbo Café-Restaurant είναι ο νέος χώρος που φιλοξενείτε στο διατηρητέο κτίριο στην οδό Οπλοποιού 2 με Κατούνη γωνία στα Λαδάδικα. Το όνομά του είναι εμπνευσμένο από τη Greta Garbo, την επιφανή Σουηδέζα ηθοποιό της Χρυσής Εποχής του Hollywood. Στον ανακαινισμένο χώρο του, λειτουργεί το café-bar που σερβίρει πρωινό και brunch, η μεσογειακή “cuisine” με εμπνευσμένες συνταγές, ο χτιστός φούρνος με παραγωγή του πιο ωραίου ζυμαριού πίτσας στην πόλη και το cocktail-bar, το οποίο πλαισιώνει με εξωτικές απολαύσεις τις νυχτερινές εξόδους. Επιπλέον, η ιδιωτική αίθουσα του Garbo, το “Prive Room”, εξοπλισμένη με μια άνετη τραπεζαρία και έναν ειδικό εξοπλισμό, παρέχει τον ιδανικό χώρο για τις επαγγελματικές συναντήσεις – παρουσιάσεις, αλλά και Prive Events!

0 Μπάμπης Στυλιανού, Γιάννης Δόβελος, Θανάσης Συρόπουλος

Μπάμπης Στυλιανού, Γιάννης Δόβελος, Θανάσης Συρόπουλος

1 Βάλλη Κυρίδη, Αννέτα Στυλιάνου

Βάλλη Κυρίδη, Αννέτα Στυλιάνου

2 Γιώργος Χατζηνικολάου, Χριστίνα Τζελέπογλου, Πέτρος Παπαιωάνου

Γιώργος Χατζηνικολάου, Χριστίνα Τζελέπογλου, Πέτρος Παπαιωάνου

5 Κατερίνα Μαναβή, Αριάδνη Αδαμ

Κατερίνα Μαναβή, Αριάδνη Αδαμ

8 Άννα Αμανατίδου, Ισμήνη Δελαντώνη, Έλενα Αμανατίδου

Άννα Αμανατίδου, Ισμήνη Δελαντώνη, Έλενα Αμανατίδου

12 Δώρα Αντωνίου

Δώρα Αντωνίου

 

Vasilis Papavasiliou

Vasilis Papavasiliou

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη, την οποία δεν αποχωρίζομαι ποτέ. Αγαπώ με πάθος το θέατρο (γι'αυτό θα μπορούσα να γίνω ηθοποιός ή σκηνοθέτης) καθώς επίσης και τον κινηματογράφο. Εκτιμώ την ευγένεια, την ειλικρίνεια και τους καλούς τρόπους συμπεριφοράς στους ανθρώπους και με ενοχλεί το ψέμα, η αχαριστία, η αγνωμοσύνη και το ''δήθεν'' στις κοινωνικές συναναστροφές. Κάποτε έκανα εύκολα φιλίες, αλλά μετά από πολλές απογοητεύσεις, τις επιλέγω με περισσότερη αυστηρότητα.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *