Η Θεσσαλονίκη χειροκρότησε την ….Edith Piaf!

Από την/τον Vasilis Papavasiliou | 7 Φεβρουαρίου 2019

10
Κατάμεστο ήταν το Βασιλικό θέατρο, όπου πραγματοποιήθηκε η συναυλία- αφιέρωμα στην Edith Piaf, που οργάνωσε το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.  Κατά τη διάρκεια της παράστασης «La vie en rose» ο κόσμος χειροκροτούσε με ενθουσιασμό ενώ στο φινάλε οι περισσότεροι θεατές σηκώθηκαν όρθιοι και αποθέωσαν όλους τους συντελεστές.

3
H Θεσσαλονίκη γνώρισε και αποθέωσε μια σπουδαία καλλιτέχνιδα, που ζει και κάνει καριέρα στη Γερμανία. Η Βασιλική Ρούσση όχι μόνο ερμήνευσε αλλά «ενσάρκωσε» την Πιαφ και καθήλωσε το κοινό με το πολύπλευρο ταλέντο της. Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση της εξαιρετικής μαέστρου Λίζας Ξανθοπούλου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

6

Ο εκφραστικός Χρίστος Στυλιανού αφηγήθηκε τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής και της επαγγελματικής πορείας της Εντίθ Πιαφ ενώ ο νεαρός αλλά πολύ ταλαντούχος Αλέξανδρος Τζιοβάνης κέρδισε τις εντυπώσεις. Τη σκηνοθετική επιμέλεια υπέγραψε με απόλυτη μαεστρία ο Αθανάσιος Κολαλάς.

5
Ο κόσμος παρακολούθησε επί σκηνής στιγμές από τη ζωή του πιο υπέροχου και μελωδικού σπουργιτιού. Και όπως είπε κάπου ο πολυαγαπημένος της φίλος Jean Cocteau: «Η Εντίθ Πιαφ είναι μια ιδιοφυΐα, είναι ασύγκριτη, δεν υπήρξε ποτέ πριν Εντίθ Πιαφ, δεν θα υπάρξει ποτέ άλλη στο μέλλον».
Τα εισιτήρια της παράστασης είχαν εξαντληθεί μια εβδομάδα πριν την πραγματοποίησή της. Όλα τα έσοδα της βραδιάς από τα εισιτήρια θα διατεθούν στο Άσυλο του Παιδιού Θεσσαλονίκη.

13 7 1 2 8 9 11

Vasilis Papavasiliou

Vasilis Papavasiliou

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη, την οποία δεν αποχωρίζομαι ποτέ. Αγαπώ με πάθος το θέατρο (γι'αυτό θα μπορούσα να γίνω ηθοποιός ή σκηνοθέτης) καθώς επίσης και τον κινηματογράφο. Εκτιμώ την ευγένεια, την ειλικρίνεια και τους καλούς τρόπους συμπεριφοράς στους ανθρώπους και με ενοχλεί το ψέμα, η αχαριστία, η αγνωμοσύνη και το ''δήθεν'' στις κοινωνικές συναναστροφές. Κάποτε έκανα εύκολα φιλίες, αλλά μετά από πολλές απογοητεύσεις, τις επιλέγω με περισσότερη αυστηρότητα.

ΕΝΑ ΣΧΟΛΙ0

  1. betty

    2019/02/07 στις 11:31

    Την Πιάφ ενσάρκωσε και η Μίλλη Καραλή 10 χρόνια πριν σε ένα ωραίο μικρό θεατράκι στο κέντρο με ελάχιστα μέσα αλλά τόσο ζωντανά! Έγινε μόδα από τότε το βιογραφικό μουσικό θέατρο…

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *