“Ίντα θα γίνει επαέ, ένας Θεός το ξέρει!” -Η νεράιδα και το παληκάρι: όσα έγιναν στη συνέντευξη τύπου

Από την/τον Βασίλης Νάτσιος | 16 Νοεμβρίου 2018

14 ΜΑΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ

Kαλοκαίρι του 1969. Ο Λάκης Μιχαηλίδης κάνει διακοπές με την γυναίκα του, τον γιο του και φίλους στην Κρήτη. Ένα επείγον τηλεφώνημα από την Αθήνα, αλλάζει την κατάσταση. Είναι ο Φιλοποίμην Φίνος, μαζί με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ που του λέει τα εξής: Λάκη μου, βρισκόμαστε στο γραφείο μου με την Αλίκη και τον Δημήτρη και συζητάμε για την επόμενη ταινία τους. Επιθυμία μας είναι να γράψεις εσύ το σενάριο και να επαναλάβουμε την επιτυχία που είχαμε με την ταινία Η αρχόντισσαα και ο αλήτης. Κάποτε, μου είχες αφηγηθεί μια ιστορία με βάση το μύθο του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, που εξελίσσεται σε ένα χωριό της Κρήτης κι αφορά μια βεντέτα δύο οικογενειών. Αυτή η ιδέα, μας ενθουσιάζει και επειδή βιαζόμαστε να γυριστεί η δεύτερη ταινία της σεζόν με την Αλίκη και τον Δημήτρη, σε παρακαλώ να ξεχάσεις τις διακοπές σου και να αρχίσεις αμέσως το γράψιμο του σεναρίου. Σειρά παίρνει η Αλίκη που του λέει: Λακούλη, με ξετρελαίνει αυτή η ιδέα. Προχώρα και είμαι σίγουρη ότι θα σκίσουμε.

 Ο Λάκης Μιχαηλίδης, που εκείνη την περίοδο ήταν ο αποκλειστικός σεναριογράφος της Αλίκης (δικά του σενάρια ήταν: Το πιο λαμπρό αστέρι, Το κορίτσι του λούνα παρκ, Η αρχόντισσα και ο αλήτης, Η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά κι αργότερα Η Αλίκη δικτάτωρ και Ένα αστείο κορίτσι), στρώθηκε στο γράψιμο και σε δέκα μέρες, το σενάριο ήταν έτοιμο. Το ταχυδρόμησε στη Φίνος Φιλμ και σύντομα ήρθε η απάντηση: Φιλοποίμην, Αλίκη, Δημήτρης απόλυτα ικανοποιημένοι. Έρχεται στην Κρήτη ο σκηνοθέτης Ντίνος Δημόπουλος για να επιλέξετε χώρους γυρισμάτων. Υπολογίζουμε γυρίσματα σε ένα μήνα. Έτσι κι έγινε. Σε δύο μήνες η ταινία ήταν ήδη στα “κουτιά” και στις 22 Δεκεμβρίου 1969, έκανε πρεμιέρα στους κινηματογράφους με τίτλο Η νεράιδα και το παληκάρι

Νοέμβριος 2018. 50 χρόνια μετά, η Βroadway Show Productions παρουσιάζει για πρώτη φορά στο θέατρο σε διασκευή –σκηνοθεσία του Γιώργου Βάλαρη την ανεπανάληπτη αυτή ταινία, με πρωταγωνιστές την Μαρία Κορινθίου, τον Παναγιώτη Πετράκη, τον Σταύρο Νικολαίδη, τον Σπύρο Μεριανό, την Ευτυχία Φαναριώτη, τον  Ανδρέα Κωνσταντινίδη και στο ρόλο του Βροντάκη τον Κοσμά Ζαχάρωφ. Φιλική συμμετοχή:  Πέτρος Ξεκούκης. Στο ρόλο της μητέρας Φουρτουνάκη η Χρυσούλα Διαβάτη και στο ρόλο του πατέρα  Φουρτουνάκη ο  Γιώργος Κωνσταντίνου. Συμμετέχουν: Κων/νος Φρίγγας, Χρήστος Ιντζέογλου, Άρης Δελαγραμμάτικας και ο Κρητικός χορευτικός Σύλλογος του Αντώνη Βασσάλου. Την παραδοσιακή Κρητική μουσική και τα τραγούδια ερμηνεύει ζωντανά ο Νίκος Ζωϊδάκης

 IMG_2193

Λίγες μέρες πριν την πρεμιέρα της παράστασης στις 28 Νοεμβρίου στο θέατρο Broadway, πραγματοποιήθηκε στο Public της πλατείας Συντάγματος, συνέντευξη τύπου με… Κρητικό άρωμα, αφού οι χορευτές της παράστασης, φορώντας  παραδοσιακές στολές, χόρεψαν ενώ ο Νίκος Ζωιδάκης τραγούδησε μαντινάδες, παίζοντας τη λύρα του. Όλοι οι συντελεστές δήλωσαν πόσο ευτυχισμένοι είναι με τη συμμετοχή τους σε αυτή την παράσταση, βασισμένη στην αγαπημένη ελληνική ταινία που είναι σαν παραμύθι, που περνάει από γενιές σε γενιές.

Η Μαρία Κορινθίου συγκινημένη γιατί έχει αυτούς τους ανθρώπους δίπλα της που είναι το μεγάλο εφόδιο που έχει πάρει μέσα από το θέατρο, δήλωσε ότι προσπαθεί με το μεγαλύτερο σεβασμό που μπορεί και με πολύ πολύ αγάπη να προσεγγίζει κάθε φορά ρόλους που τους έχουν αγγίξει άνθρωποι που τους αγαπάμε πάρα πολύ. Είπε επίσης ότι η μεγαλύτερη περιουσία της μέσα από όλες αυτές τις δουλειές είναι που συναναστρέφεται με αυτούς τους ανθρώπους δίπλα της, να της κρατούν το χέρι και να την συμβουλεύουν. 

IMG_2205

Η Χρυσούλα Διαβάτη δήλωσε: Μετά από τόσα χρόνια στο θέατρο, θέλω να περνάω καλά. Λοιπόν εδώ, περνάω πάρα πολύ καλά. Θα γίνει μια ωραία παράσταση και θα διασκεδάζουμε κι εμείς πάνω στη σκηνή και ο κόσμος από κάτω. Θα είναι ένα όμορφο θέαμα. Μ΄αρέσει και η παράδοσή μας να υπάρχει και να βλέπουμε ότι έχουμε ακόμα παληκάρια και να μην ξεχνάμε τις ρίζες μας.

Ο Γιώργος Κωνσταντίνου είπε μεταξύ άλλων: Έχω 60 χρόνια στο θέατρο και αυτό το κλίμα που έχουμε είναι φανταστικό. Γίνεται μία σοβαρή και υπεύθυνη δουλειά από την παραγωγή και η χημεία που έχουμε δεν χαλάει το έργο, υπάρχει σύμπνοια κι αγάπη μεταξύ μας.  Πρόσθεσε χιουμοριστικά ότι: Είναι η δεύτερη φορά που συνεργάζομαι με τον Γιώργο Βάλαρη με τον οποίο είχαμε μια διαφωνία γιατί ήθελα να παίξω το παληκάρι αλλά μου είπε ότι είμαι λίγο πιο μεγάλος για το ρόλο.

IMG_2182

Ο Παναγιώτης Πετράκης στη σύντομη ομιλία του είπε: Είμαι σίγουρος ότι θα στεφθεί με επιτυχία αυτό που κάνουμε γιατί πραγματικά το αγαπάμε πάρα πολύ, το κάνουμε με πολύ μεράκι και πόνο. Όταν ολοκληρώθηκαν όλες οι ομιλίες των συντελεστών, ακολούθησε μια μικρή γεύση χορού από τον Κρητικό χορευτικό Σύλλογο που συμμετέχει στην παράσταση και η εκδήλωση τέλειωσε με κρασί από το Zacharias στο καφέ του φιλόξενου Public.

IMG_2191

Ο Σταύρος Νικολαϊδης θα υποδυθεί τον Ενωμοτάρχη της Χωροφυλακής, Τάσο Καρακώστα, γνήσιο τέκνο της Ρούμελης. Η Μαρία Κορινθίου θα υποδυθεί την Κατερίνα Φουρτουνάκη, το Κατερινιώ, που μεταμορφώνεται και σε Σήφη.

IMG_2176

Ο Παναγιώτης Πετράκης θα υποδυθεί τον Μανούσο που θα ερωτευτεί το Κατερινιώ με την πρώτη ματιά. Και θα αρχίσουν οι περιπέτειες.Ο  Σπύρος Μεριανός στο ρόλο του Ιερέα, ο Ανδρέας Κωνσταντινίδης στο ρόλο του Μανολιού και ο Κοσμάς Ζαχάρωφ στο ρόλο του Βροντάκη, πατέρα του Μανούσου.

IMG_2203

Οι γονείς της νεράιδας, Γιώργος Κωνσταντίνου και Χρυσούλα Διαβάτη

IMG_2183

Την Λενιώ που προξενεύουν στον Μανούσο, θα υποδυθεί η Ευτυχία Φαναριώτη και τον πατέρα της ο Σπύρος Μεριανός. Το ρόλο της Λενιώς στην ταινία, έπαιζε η Ευαγγελία Σαμιωτάκη (Τρώω πολύ για να΄μαι αεράτη... Θυμάσαι;). Σύμπτωση του πεπρωμένου: ο Σπύρος Μεριανός στα πρώτα πρώτα θεατρικά του βήματα, έπαιξε σε μια μεγάλη περιοδεία δίπλα στην Ευαγγελία Σαμιωτάκη και τον Σπύρο Καλογήρου που τότε …όργωναν την Ελλάδα γνωρίζοντας στιγμές απόλυτης δόξας και μαζί τους έμαθε πολλά.

IMG_2199

Χρυσούλα Διαβάτη και Πέτρος Ξεκούκης, στο ρόλο του Σκανταλάκη που προξενεύουν στο Κατερινιώ

IMG_2180

Ευτυχία Φαναριώτη, Παναγιώτης Πετράκης

IMG_2192

Μαρία Κορινθίου, Γιώργος Βάλαρης

IMG_2178

Νίκος Ζωιδάκης, Πέτρος Ξεκούκης

IMG_2187

Κων/νος Φρίγγας, Άρης Δελαγραμμάτικας, Χρήστος Ιντζέογλου

IMG_2197

Ανδρέας Κωνσταντινίδης, Κοσμάς Ζαχάρωφ

IMG_2168

Νίκος Ζωιδάκης, Ευτυχία Φαναριώτη, Γιώργος Κωνσταντίνου, Σταύρος Νικολαϊδης

46292240_192365111647405_3247945477160697856_n

Nτίνα Κωστοπούλου (Product Manager Public), Γιώργος Βάλαρης

11 ΜΑΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ

Η Μαρία Κορινθίου ως νεράιδα Κατερινιώ και …

4 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ - ΜΑΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ - ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ

….ως Κρητικό παληκάρι ΣηφαλιώIMG_2165

Παραγωγή: BroadwayShow  Productions (ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΥΚΙΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ- ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΛΑΡΗΣ)

ΘΕΑΤΡΟ BROADWAY

Αγ. Μελετίου 61 & Πατησίων

Τηλ.:  2108654787 – 2110125784

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: Λάκης Μιχαηλίδης

Διασκευή- Σκηνοθεσία: Γιώργος Βάλαρης

Παραδοσιακή  Κρητική Μουσική

Σκηνικά: Λία Ασβεστά

Κοστούμια: Έλενα Παπανικολάου

Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα

Φωτογράφος: Μάνθος Τσακιρίδης

Video trailer:  Φώτης Φωτόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτης: Κων/νος Φρίγγας

Διεύθυνση παραγωγής: Κατερίνα Μπερδέκα

Βοηθός παραγωγής: Μαριάνθη Μπαϊρακτάρη

Πρωταγωνιστούν: Μαρία Κορινθίου (Κατερινιώ), Παναγιώτης Πετράκης (Μανούσος), Σταύρος Νικολαίδης (Ενωμοτάρχης), Σπύρος Μεριανός (Ιερέας), Ευτυχία Φαναριώτη (Λενιώ), Ανδρέας Κωνσταντινίδης (Μανολιός)  και στο ρόλο του Βροντάκη ο Κοσμάς Ζαχάρωφ.

Φιλική συμμετοχή:  Πέτρος Ξεκούκης

Στο ρόλο της μητέρας Φουρτουνάκη η Χρυσούλα Διαβάτη

Στο ρόλο του πατέρα  Φουρτουνάκη ο  Γιώργος Κωνσταντίνου

Συμμετέχουν: Κων/νος Φρίγγας, Χρήστος Ιντζέογλου (χωροφύλακας), Άρης Δελαγραμμάτικας (Μαθιός)

και ο Κρητικός χορευτικός Σύλλογος του Αντώνη Βασσάλου

ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΡΗΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ΖΩΝΤΑΝΑ  Ο ΝΙΚΟΣ ΖΩΙΔΑΚΗΣ

Προβολή – επικοινωνία της παράστασης: Αλίκη Δανάλη

ΠΡΕΜΙΕΡΑ:  Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Διάρκεια: 2:30 ώρες με διάλειμμα

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Τετάρτη : 19:00

Πέμπτη –  Παρασκευή:  21:00

Σάββατο: 17:30 & 20:30

Κυριακή: 15:30

Τιμές Εισιτηρίων:

Καθημερινά και Κυριακές (εκτός Σαββάτου)

ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ: 25 euro

Α’ ΖΩΝΗ: 21 euro

Β’ ΖΩΝΗ 17 euro

Γ ‘ΖΩΝΗ 14 euro

Βραδινή Σαββάτου:

ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ: 28 euro

Α’ ΖΩΝΗ: 23 euro

Β’ ΖΩΝΗ 18 euro

Γ ‘ΖΩΝΗ 15 euro

Ειδικές τιμές για ΑΜΕΑ, Άνω των 65, Φοιτητές και Ανέργους

Ειδικές τιμές για παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών

Ειδικές τιμές για γκρουπ

Ώρες ταμείου Θέατρο BROADWAY:

Δευτέρα: 14:00 – 20:00

Τρίτη: 11:00 – 14:00 & 18:00 – 21:00

Τετάρτη έως και Σάββατο: 10:00 – 21:00

Κυριακή: 11:00 – 20:00

Τηλέφωνο Ταμείου:  2108654787 – 2110125784

Προπώληση:

ticketservices.gr, στα καταστήματα PUBLIC και στο tickets.public.gr

https://www.ticketservices.gr/event/i-neraida-kai-to-palikari-theatro-broadway/?lang=el

http://tickets.public.gr/event/i-neraida-kai-to-palikari-theatro-broadway/?lang=en

 

 

Βασίλης Νάτσιος

Βασίλης Νάτσιος

"Ό,τι βλέπεις είναι αληθινό, ό,τι ακούς μπορεί να μην είναι"

...Γεννήθηκα στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο και μεγάλωσα σε θεατρικές σκηνές και στα τηλεοπτικά πλατό. Από μικρός έκανα παρέα με όλες τις προσωπικότητες του πολιτισμού μας. Μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, με στηρίζουν συνεχώς, κυρίως με το έργο τους. Ωραία ιστορία, έτσι; Κρίμα που δεν είναι αληθινή! Πάντα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Χρειάζεται ένας μύθος να συντηρεί την πραγματικότητα. Οι δικοί μου μύθοι είναι έγχρωμοι, σινεμασκόπ και εξώφυλλο. Και συνεχίζουν να ζουν στο cosmopoliti…

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *