Βικτόρ ή Τα παιδιά στην εξουσία: πρεμιέρα στο κατάμεστο Θέατρο της ΕΜΣ

Από την/τον Vasilis Papavasiliou | 21 Ιουλίου 2019

mail (4)

Μια απολαυστική βραδιά χάρισε η  εξωφρενική κωμωδία «Βικτόρ ή Τα παιδιά στην εξουσία» του Ροζέ Βιτράκ, σε όσους βρέθηκαν στην πρεμιέρα της παράστασης που δόθηκε στο κατάμεστο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

mail (20)

Το έργο – ορόσημο του σουρεαλισμού, που παρουσιάζεται σε μετάφραση Παύλου Μάτεσι και σκηνοθεσία Γιάννη Αναστασάκη, θα κρατήσει συντροφιά σε όσους μείνουν το καλοκαίρι στην πόλη, αλλά και στους ξένους επισκέπτες. Ο 9χρονος Βικτόρ, τον οποίο ενσαρκώνει ο Βασίλης Ντάρμας, ξεσκέπασε την ημέρα των γενεθλίων του την αστική υποκρισία και τα μυστικά της οικογένειας του και ενθουσίασε το κοινό, που του χάρισε το δυνατό χειροκρότημα.

mail (5)

Το έργο ανεβαίνει 41 χρόνια μετά το πρώτο του ανέβασμα στο ΚΘΒΕ.

Η παράσταση αυτή είναι αφιερωμένη στον Τάσο Πεζιρκιανίδη, τον ηθοποιό που ερμήνευσε πριν από 41 χρόνια σε αυτό το θέατρο τον Αντωνάκη Μανιώ.

mail (3)

mail (7)

Ο Άρης Στυλιανού (Πρόεδρος ΔΣ ΚΘΒΕ), ο Βασίλης Ντάρμας (Βικτόρ) και ο Γιάννης Αναστασάκης (Σκηνοθέτης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΚΘΒΕ)

mail (6)

Ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος (Κάρολος), ο Βασίλης Ντάρμας (Βικτόρ), η Μαρία Μπαγανά (Αιμιλία) και ο Γιώργος Παπαστυλιανός (Γιατρός)

mail (8)

Η Γωγώ Παπαϊωάννου (Εσθήρ) και οΒασίλης Ντάρμας (Βικτόρ)

mail (9)

Ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος (Κάρολος), ο Γιάννης Αναστασάκης (Σκηνοθέτης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΚΘΒΕ) και η Μαρία Μπαγανά (Αιμιλία)

mail (10)

Η Κωνσταντία Παπαποστόλου (Διοικητική – Οικονομική Διευθύντρια ΚΘΒΕ) και ο Γιάννης Αναστασάκης (Σκηνοθέτης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΚΘΒΕ)

mail (11)

Ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος (Κάρολος) και ο Θάνος Φερετζέλης (Αντωνάκης)

mail (12)

Ο Δημήτρης Ναζίρης (Ηθοποιός), ηΜαρία Μπαγανά (Αιμιλία), η Μαρία Τσιμά (Αναπληρώτρια Καλλιτεχνική Διευθύντρια ΚΘΒΕ), ο Άρης Στυλιανού (Πρόεδρος ΔΣ ΚΘΒΕ) και ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος (Κάρολος)

mail (13)

Ο Θάνος Φερετζέλης (Αντωνάκης), ο Γιάννης Αναστασάκης (Σκηνοθέτης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΚΘΒΕ) και η Φωτεινή Τιμοθέου (Θηρεσία)

mail (14)

Η Φωτεινή Τιμοθέου (Θηρεσία), ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος (Κάρολος) και η Μαρία Μπαγανά (Αιμιλία)

mail (15)

Ο Θάνος Φερετζέλης (Αντωνάκης) και ο Βασίλης Ντάρμας (Βικτόρ)

mail (16)

Ο Δημήτρης Θεοχάρης (Μουσικός) ο Χρίστος Στυλιανού (Ηθοποιός) και η Κλειώ-Δανάη Οθωναίου (Ίντα)

mail (17)

Ο Θανάσης Σαράντος (Ηθοποιός/Σκηνοθέτης) και ο Κώστας Σαντάς (Στρατηγός)

mail (19)

Ο Γρηγόρης Γαλάτης (Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΔΗΠΕΘΕ Βόλου), η Μαρία Τσιμά (Αναπληρώτρια Καλλιτεχνική Διευθύντρια ΚΘΒΕ) και ο Δημήτρης Ναζίρης (Ηθοποιός)

mail (18)

Η Κωνσταντία Παπαποστόλου (Διοικητική – Οικονομική Διευθύντρια ΚΘΒΕ), η η Μαρία Τσιμά (Αναπληρώτρια Καλλιτεχνική Διευθύντρια ΚΘΒΕ), ο Άρης Στυλιανού (Πρόεδρος ΔΣ ΚΘΒΕ), και ο Γιάννης Αναστασάκης (Σκηνοθέτης της παράστασης και Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΚΘΒΕ) με τους συντελεστές και τους ηθοποιούς της παράστασης

mail (2)

mail (1)

Vasilis Papavasiliou

Vasilis Papavasiliou

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη, την οποία δεν αποχωρίζομαι ποτέ. Αγαπώ με πάθος το θέατρο (γι'αυτό θα μπορούσα να γίνω ηθοποιός ή σκηνοθέτης) καθώς επίσης και τον κινηματογράφο. Εκτιμώ την ευγένεια, την ειλικρίνεια και τους καλούς τρόπους συμπεριφοράς στους ανθρώπους και με ενοχλεί το ψέμα, η αχαριστία, η αγνωμοσύνη και το ''δήθεν'' στις κοινωνικές συναναστροφές. Κάποτε έκανα εύκολα φιλίες, αλλά μετά από πολλές απογοητεύσεις, τις επιλέγω με περισσότερη αυστηρότητα.

ΣΧΟΛΙΑ

Your email address will not be published. Required fields are marked *